Er is iets stuk in mijn woning. Hoe meld ik een reparatie bij jullie?
Algemeen
Je meldt dit bij ons via dit formulier reparatieverzoek.
Als er iets mis is met je woning, bijvoorbeeld als er iets kapot is of niet werkt, dan dien je een reparatieverzoek in. Je vraagt ons daarmee om het probleem op te lossen.
Spoed
Heeft je verzoek spoed, bijvoorbeeld omdat er een gevaarlijke situatie ontstaat of de schade steeds groter wordt? Bel dan met 055 - 369 69 69 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.
Avond/weekend
In de avond en in het weekend schakelen we je door naar onze storingsdienst. Zij helpen je verder.
Je meldt dit bij ons via dit formulier reparatieverzoek.
Neem direct contact op met De Goede Woning tijdens kantoren via 055 - 369 69 69. Buiten kantooruren hebben wij een storingsdienst die je bij spoed kan helpen. Zij zijn ook bereikbaar via hetzelfde nummer.
In het weekend of 's avonds kun je een reparatieverzoek melden via dit formulier reparatieverzoek. Als een reparatie spoed heeft kun je altijd contact opnemen met onze storingsdienst via 055 - 369 69 69
Als je een afspraak wilt verzetten kun je het beste telefonisch contact opnemen met De Goede Woning, de medewerkers kunnen de afspraak dan voor je verzetten. Het telefoonnummer is 055 - 369 69 69
Kijk eerst of de afspraak in een tijdsblok valt. Als de monteur niet binnen de afgesproken tijd/tijdsblok bij je is, kun je het beste contact opnemen met De Goede Woning via telefoonnummer 055 - 369 69 69.
Voordat je ons belt, kijk eerst of het aan je eigen apparatuur ligt. Dit kan met de stekkerproef. Zo werkt de stekkerproef:
Geeft geen enkel apparaat een probleem? Is er ook geen sprake van overbelasting (dat gebeurt wanneer je te veel apparaten tegelijk op één stroomgroep hebt aanstaan)? En valt de stroom toch uit? Dan is er waarschijnlijk iets met de elektra-installatie aan de hand. Je kunt via Mijn Woning een reparatieverzoek indienen.
Let op: zegt de elektricien dat de storing door jou of door je eigen apparatuur komt? Dan moet jij de reparatiekosten betalen.
Als een reparatie niet naar tevredenheid is opgelost, kun je het best zo snel mogelijk contact opnemen met De Goede Woning op telefoonnummer 055 - 369 69 69 of dit melden via ontevredenheid melden.
Dat is vervelend! Gaat dit om 1 radiator en doen de andere radiatoren het wel? Probeer dan eerst te ontluchten. Werkt dit niet? Neem dan contact op met de CV Installateur, de gegevens hiervan zie je op de sticker die op de CV ketel geplakt is.
De vergoeding wordt overgemaakt nadat de werkzaamheden zijn afgerond en de handtekeningen voor oplevering zijn gezet. Heb je een betalingsachterstand? Dan wordt de vergoeding verrekend met de betalingsachterstand.
Neem contact op met de bewonersconsulent van de aannemer of onze projectconsulent. Het telefoonnummer of e-mailadres kun je in de brief vinden die wij hebben gestuurd. Of neem contact met ons op, dan verwijzen wij je door.
Ja, deze moet je zelf bijvullen tenzij je lid bent van het servicefonds. Je kunt dan hier je reparatieverzoek indienen.
Cv-ketel zelf bijvullen? Zo doe je dat:
Voor meer informatie en instructiefilmpjes kijk hier.
Het ontluchten van je radiator doe je gemakkelijk zelf. Volg deze stappen:
In sommige gevallen kan dat. Dit overleg je met de technisch woonconsulent.
Controleer eerst de druk in de ketel en ontlucht de radiatoren. De ketel moet een druk hebben tussen de 1,5 en 2,0 bar. Is de druk te laag? Vul dan de cv-ketel bij. Weet je niet hoe dit moet? Volg dan het instructie filmpje.
Blijft het probleem bestaan? Bel dan met Breman of Pactum. De contactgegevens staan op je CV ketel vermeld.
De levensduur van een keuken is minimaal 18 jaar. De levensduur van een badkamer is minimaal 36 jaar.
Daarna wordt er gekeken naar de staat van de keuken en of deze in aanmerking komt voor renovatie. Bij grote gebreken kun je contact opnemen met De Goede Woning. Wij beoordelen dan of je eerder in aanmerking komt voor een nieuwe keuken.
Wat vervelend! Lekkage voor de meter, dus het leidingwerk voor de blauwe knop, is in het beheer van Vitens. Zij zijn bereikbaar via 088-8848159. Voor lekkage NA de meter kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Als u gas ruikt in uw woning dan kan dit duiden op een gaslek.
Controleer eerst of het probleem niet aan de gasslang ligt of de aansluiting op de gaskraan.
Zodra het in de woning begint te ruiken naar gas, is de concentratie gas in de lucht ongeveer 1%. Daarmee is er nog geen explosiegevaar. Is de concentratie vermoedelijk al vele malen hoger doordat het lek al enige tijd gaande is, bel dan altijd 1 1 2 en vraag naar de brandweer! Ook bij twijfel.
Wat moet u doen?
Nationaal Storingsnummer: 0800-9009
.
Nee het schoonmaken van lucht/ventilatieroosters valt niet onder het servicefonds. Dit moet je zelf doen.
Nee, dat heeft helaas weinig zin. Als je het water nu wegpompt, dan komt het toch weer terug. Net als de grond rondom en onder je huis, neemt ook de muur van de fundering (in de grond onder je huis) water op. Nu het grondwater zo hoog staat is het niet te voorkomen dat kelders en kruipruimtes nat worden. Als het waterpeil weer daalt, dan moet het water vanzelf wegtrekken en de kelder/kruipruimte weer drogen.
Wanneer moet ik contact opnemen met De Goede Woning?
Als er nu water in uw kelder of kruipruimte staat, dan hoeft u geen contact op te nemen. Wanneer wel?
Nee. Een kelder kan altijd nat worden en is dus niet geschikt voor spullen die niet tegen vocht kunnen. Je krijgt geen vergoeding voor spullen die nat geworden zijn in de kelder.
Heb je een inboedelverzekering? Dan kun je daar vragen of je voor schade aan spullen in de kelder verzekerd bent. Maar de meeste verzekeraars dekken schade door vocht in de kelder niet (met dezelfde reden als je hierboven leest).
Nee, bij ‘normale omstandigheden’ hoort de kelder/kruipruimte droog te zijn. Maar bij een hoge waterstand is het niet te voorkomen dat een kelder/kruipruimte nat wordt omdat we te maken hebben met een ruimte onder de grond. Dat is vervelend, maar dus niet te voorkomen. Een kelder/kruipruimte is niet 100% waterdicht en als het hier nat is, wordt het dus ook niet gezien als een gebrek. De kelder (of kruipruimte) is ook geen ‘verblijfsruimte’ zoals bijvoorbeeld de kamers in je huis.
Helaas niet. Een schutting is eigendom van de huurder. Wij voeren hier geen reparties aan uit. Neem voor vragen contact op met je eigen (inboedel) verzekering.
Om een roestige radiator te behandelen volg je de volgende stappen:
1. Zorg ervoor dat de radiator is afgekoeld voordat je begint. Schakel de verwarming uit en laat de radiator voldoende afkoelen.
2. Verwijder stof, vuil en losse roest met een borstel of een stofzuiger. Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel om oppervlaktevervuiling te verwijderen. Droog de radiator heel goed af.
3. Gebruik een staalborstel of schuurpapier om de roestige plekken voorzichtig te verwijderen tot je weer bij het metaal komt.
Zorg ervoor dat je alle losse roest verwijdert.
4. Maak het oppervlak schoon met een ontvettingsmiddel om eventuele resterende olie of vet te verwijderen. Dit helpt de hechting van verf te verbeteren.
5. Breng een laag roestwerende primer aan op de gereinigde en ontvette gebieden. Deze primer vormt een beschermende barrière tegen verdere roestvorming.
6. Laat de primer volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal enkele uren.
7. Gebruik hittebestendige radiatorverf in een neutrale kleur om de radiator te schilderen. Breng de verf gelijkmatig aan en laat het opnieuw volledig drogen.
8. Zodra de verf volledig is uitgehard, kan de verwarming weer worden ingeschakeld.
Als je problemen hebt met het intercom systeem dan kun je dit zelf melden bij Hollander Techniek. Zij zijn bereikbaar via
088-801 8000
Lekkage in de woning is heel vervelend en het is belangrijk om dit snel bij ons te melden via reparatieverzoek.
De Goede Woning zorgt voor de reparatie van de oorzaak van de lekkage. Je bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van eventuele schade aan behang of sauswerk. Deze schade kun je indienen bij uw inboedelverzekering.
Heeft u bij een onderhoudscontract bij Som ATAG? Dan kun je SOM ATAG bellen en vragen of de apparatuur nog onder garantie valt, telefoonnummer is 0268821775. Weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op.
Nee, dit is niet toegestaan en adviseren wij ook zeker niet. Omvormers zijn gemaakt om de hele tijd aan te staan. Aan- en uitzetten kan op de lange termijn schade veroorzaken. Als je stopt met opwekken door hoge terugleveringskosten, verlies je je eigen stroomproductie. Je maakt dan geen stroom meer, en je energieleverancier moet stroom aan je leveren. Terugleveren is dus nog steeds voordeliger.
Om minder stroom terug te leveren, kun je je eigen gebruik verbeteren, bijvoorbeeld door overdag de wasmachine en droger te gebruiken. Tip! kijk op www.de-a.nl voor tips en adviezen.
Doe altijd aangifte bij de politie als er is ingebroken! Stuur ons een kopie van de aangifte. Wij geven dan opdracht voor het herstellen van de schade. Schade een deur, kozijn of slot wordt dan door De Goede Woning opgelost.
Als de hoofdkraant niet goed werkt kun je contact opnemen met Vitens.
Heb je lekkage in de meterkast en zit de lekkage na de watermeter? Dan herstelt De Goede Woning dat.
Zit de lekkage voor de meter (dus in de dikkere buis dan de buis na de watermeter)? Neem dan contact op met Vitens.
Nee, De Goede Woning beslist of de schuur als ZAV opgenomen kan worden in de woningwaardering. Als dit niet het geval is moet de schuur afgebroken worden en mag ook niet als overname aangeboden worden.
Nee, boren in kunststof kozijnen is niet toegestaan.
Bij het leggen van laminaat in een appartement zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:
Aandachtspunten bij het leggen: Volg de instructies en aandachtspunten die specifiek zijn voor het leggen van laminaat of parketvloeren. Denk hierbij aan het creëren van ruimte voor uitzetting van de vloer en het vermijden van oneffenheden. (bekijk ook de Brochure Voorwaarden voor vloeren)
Volgens het Besluit Kleine Herstellingen is het jouw eigen verantwoordelijkheid om dit probleem aan te pakken.
Bij de bouwmarkt kun je mollenklemmen of mollenvangers kopen. Deze kun je gebruiken om de mollen te vangen. Op internet zijn veel tips te vinden over hoe je deze middelen het beste kunt inzetten.
Pas wanneer er sprake is van een plaag, komt De Goede Woning in beeld om te helpen. Tot die tijd is het aan jou om de mollen te bestrijden.
Problemen met het straatwerk in de openbare ruimte kun je melden bij de gemeente Apeldoorn, via www.apeldoorn.nl.
Losliggend straatwerk van en naar je woning meld je via onze website.
Doe altijd aangifte bij de politie als er is ingebroken! Stuur ons een kopie van de aangifte. Wij geven dan opdracht voor het herstellen van de schade. Schade aan deur, kozijn of slot wordt dan door De Goede Woning opgelost.
Zijn je eigen spullen beschadigd of gestolen? Neem dan contact op met je inboedelverzekering.
Nee, Er is alleen een CO2 melder nodig als er nog een geiser hangt. Bij een cv ketel is deze niet nodig en dan repareren of vervangen wij deze niet.
Je kunt contact opnemen met Van der Velden rioleringsbeheer via
026 321 53 16
In de deze woonwijzer kun je alle informatie terugvinden over het wonen aan de Dubbelbeek.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
Wij voeren geen herstelwerkzaamheden meer uit aan zonneboilers. De onderdelen van zonneboilers zijn niet meer leverbaar, waardoor vervanging niet meer mogelijk is. In dit geval koppelt de CV intallateur de zonneboiler af.
Neem hiervoor contact met ons op.