Woning huren

Veel gevraagd over Woning huren

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

In sommige gevallen kun je je huurwoning van ons kopen. Je kunt hiervoor contact opnemen via dit formulier: Contactformulier.

De verlichting in mijn trappenhuis / galerij brandt de hele tijd. Waarom is dit?

Algemeen

De verlichting in het trappenhuis dient continu te branden in verband met de veiligheid. Een sensor is voor deze ruimte niet mogelijk. Wij hebben al onze lichtbronnen voorzien van duurzame en energiebesparende LED verlichting. Het verbruik van elektriciteit is dus minimaal.

Ik vermoed een situatie van woonfraude, waar kan ik dit melden?

Algemeen

Heb je vragen over woonfraude of wil je woonfraude melden? Gebruik dan dit formulier: Contactformulier

Mijn vloer moet ge√ęgaliseerd worden, doen jullie dit?

Algemeen

Nee, onze voorwaarden voor vloeren zijn dat de vloer egaal genoeg moet zijn om er tapijt op te kunnen leggen. Wil je bijvoorbeeld een PVC vloer leggen waar een gladde ondergrond voor nodig is? Dan moet je dit zelf regelen.

Mag ik een camera of videodeurbel bij mijn voordeur plaatsen?

Algemeen

Je mag een camera, zoals een videodeurbel, ophangen bij jouw huis. Houd je daarbij altijd aan de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De belangrijkste regel bij camera's bij je eigen huis is dat de camera alleen jouw eigen bezittingen mag filmen. Bezittingen van anderen filmen mag niet! Zoals het huis of de tuin van je buren. Ook mag je de openbare weg niet filmen (denk aan de stoep of parkeerplaatsen).

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de camera zo af te stellen dat die alleen jouw bezittingen filmt. Laat je de camera ophangen door een installatiebedrijf? Kijk dan met de installateur mee hoe die de camera instelt. En geef aan dat je de camera privacyproof wilt instellen. Controleer zelf of je camera ook echt alleen op jouw spullen en grond is gericht.

Op de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl lees je hier meer over.