Wonen met Kansen

Aan de Gemzenstraat verhuren wij 21 woningen aan jongeren die deelnemen aan het traject Wonen met Kansen. Het traject Wonen met Kansen van de gemeente Apeldoorn is voor jongeren die op meerdere leefgebieden de aansluiting met de maatschappij missen. Het doel van dit traject is om jongeren zelfstandiger te maken en hen actief te laten deelnemen aan de samenleving. Om dit doel te bereiken is goede huisvesting belangrijk. Het traject duurt 2 jaar.  

Veel gevraagd over Wonen met Kansen

Wanneer kom ik in aanmerking voor Wonen met Kansen?

Algemeen

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar oud.
  • Je bent ingeschreven bij de Gemeente Apeldoorn.
  • Je ervaart problemen op meerdere vlakken in je leven en wordt hierdoor beperkt.
  • Je bent bereid om aan jezelf te werken accepteert de begeleiding van Wonen met Kansen.
  • Je voldoet aan de inkomensvoorwaarden voor een sociale huurwoning. Je inkomen mag niet te hoog en niet te laag zijn. 
  • Je gaat alleen wonen. Je kunt niet deelnemen als je samenwoont met een partner of een kind.

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de site van de Gemeente Apeldoorn: www.apeldoorn.nl en zoek op: wonen met kansen

Hoe kan ik me aanmelden voor Wonen met kansen?

Algemeen

Voldoe je aan de (bijna) voorwaarden of heb je nog vragen? Kijk op de site van de Gemeente Apeldoorn www.apeldoorn.nl en zoek op: wonen met kansen. Misschien vind je daar je antwoord. 

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Neem contact op met het team Opvang & Instellingen van de Gemeente Apeldoorn. Dat kan persoonlijk aan de balie,  telefonisch via

055 - 5802000

 of door het sturen van een email naar

wmk@apeldoorn.nl

.

Met wie werken we samen voor Wonen met Kansen

Algemeen

Wij werken nauw samen met de Gemeente Apeldoorn en www.helderzorg.nl. De gemeente Apeldoorn selecteert samen met Helderzorg de jongeren én zorgt ervoor dat jongeren de juiste begeleiding krijgen. De gemeente werkt voor de begeleiding samen met diverse organisaties en instellingen die speciaal gericht zijn op dienstverlening aan jongeren. Helderzorg is de organisatie die de woonbegeleiding levert aan de jongeren.

Wat is Wonen met kansen?

Algemeen

Aan de Gemzenstraat verhuren wij 21 woningen aan jongeren die deelnemen aan het traject Wonen met Kansen. Het traject Wonen met Kansen van de gemeente Apeldoorn is voor jongeren die op meerdere leefgebieden de aansluiting met de maatschappij missen. Doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de jongeren en een actieve deelname aan de maatschappij. Het ontbreken van goede huisvesting is een belemmering voor het bereiken van dit doel. Het traject duurt 2 jaar.