Reageren op woningen

Lees hier onder alles over reageren op woningen.

Veel gevraagd over Reageren op woningen

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Je kunt via www.woonkeus-stedendriehoek.nl reageren op het woningaanbod. Je hebt minimaal drie dagen de tijd om op een geadverteerde woning te reageren. Woonkeus Stedendriehoek publiceert dagelijks het actuele aanbod van woningen. Met behulp van de filters geef je zelf je voorkeuren (woonwensen) aan. Deze kun je uiteraard altijd aanpassen.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

Je kunt je reactie verwijderen zolang de advertentie op de www.woonkeus-stedendriehoek.nl staat. Na de sluitingsdatum kun je je reactie niet meer verwijderen.

Zo verwijder je een reactie: log in op je pagina en kijk op de pagina 'Mijn reacties'. Klik op het prullenbakje achter het adres dat je wilt verwijderen, of klik het adres aan en kies voor 'Reactie verwijderen'.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geëindigd?

Algemeen

Ga naar www.woonkeus-stedendriehoek.nl en log in. Hier zie je op welke plek je staat voor een woning. Als je in aanmerking komt, nemen wij vanzelf contact op.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Zodra de advertentie is gesloten kun je op www.woonkeus-stedendriehoek.nl inloggen en zien op welke plek je staat voor de woning. Mocht je in aanmerking komen voor een bezichtiging van de woning dan nemen wij vanzelf contact met je op.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

Je mag op maximaal 3 geadverteerde woningen tegelijk reageren.

Hoe stel ik een zoekprofiel of tipbericht in?

Algemeen

Log in op je pagina bij www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Onder 'Zoekprofiel' kun je jouw woonwensen invullen. Je vindt daarmee gemakkelijk een woning die voldoet aan jouw voorkeuren.

In welke gemeenten kan ik op woningen reageren?

Algemeen

In de regio Stedendriehoek werken zes gemeenten samen bij de verdeling van sociale huurwoningen. Dit zijn de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Lochem, Voorst en Zutphen.

Ik krijg een melding dat ik niet kan reageren. (blokkade) Wat nu?

Algemeen

Dit kan verschillende redenen hebben:

  • De inkomensgegevens zijn niet of niet volledig ingevuld.
  • Je inschrijving is geblokkeerd
  • Je inkomen, huishoudgrootte of leeftijd passen niet bij de woning waarop je wilt reageren.

Log in op www.woonkeus-stedendriehoek.nl en controleer bovenstaande gegevens om te zien waardoor de blokkade wordt veroorzaakt.

Wat betekent 'voorlopige positie'?

Algemeen

Bij woningen die via inschrijftijd worden verdeeld, kun je zien wat je voorlopige positie is als je reageert op de woning. Je kunt ook zien hoeveel woningzoekenden al een reactie hebben geplaatst. Je moet dan wel zijn ingelogd op www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Er kunnen woningzoekenden blijven reageren tot de woningadvertentie sluit, daarom is je positie op dat moment je 'voorlopige positie'. Deze kan dus nog veranderen, je positie wordt pas definitief als de woningadvertentie is gesloten.

Hoe werkt loting?

Algemeen

Sommige woningen worden via loting verdeeld. Dit kun je zien in de advertentie van de woning. Voor deze woningen geldt 'toeval' in plaats van inschrijfduur. Iedereen die reageert, heeft evenveel kans. Heb je nog weinig inschrijfduur opgebouwd? Dan kun je het beste via loting op woningen reageren. Het gaat hierbij vooral om sociale huurwoningen. Dit zijn woningen met een huurprijs t/m

€ 879,66

per maand. In de advertentie staan de voorwaarden waaraan je moet voldoen om te kunnen reageren.

Mag ik een lotingwoning weigeren?

Algemeen

Als je een lotingwoning krijgt aangeboden, dan mag je deze niet weigeren. Als je dat wel doet, dan kun je 3 maanden niet meer reageren op woningen.

Wat houdt de verdeling op 'inschrijftijd' in?

Algemeen

De meeste woningen worden op deze manier toegewezen. Degene met de langste inschrijfduur (wie het langst staat ingeschreven) als woningzoekende krijgt de woning aangeboden.

Heb je al inschrijfduur opgebouwd? Dan kun je op deze woningen reageren. Het gaat hierbij vooral om sociale huurwoningen. Dit zijn woningen met een huurprijs t/m

€ 879,66

per maand.

Als er meerdere kandidaten op dezelfde woning reageren dan staan zij op volgorde van hun inschrijfduur op de wachtlijst voor die woning. Als er iemand is met een medische, financiële of sociale urgentie dan gaat die in principe voor op iemand zonder urgentie.

Waarom zie ik ook woningen die niet passen bij mijn zoekprofiel en woonwensen?

Algemeen

Je ziet alle woningen waar je op basis van jouw inkomen en gezinssamenstelling voor in aanmerking komt. De huur van een woning moet namelijk passen bij jouw inkomen. Dit noemen we passend toewijzen.

Log in op www.woonkeus-stedendriehoek.nl en bekijk het aanbod waarvoor je in aanmerking komt. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk dat jouw gegevens (en inkomen) kloppen. Je ziet wel verschil in woningen die zowel passen bij jouw gezinssitatie, inkomen als woonwensen, én woningen die alleen passen bij jouw gezinssituatie en inkomen. 

Wat betekent 'bemiddeling' bij de onlangs verhuurde woningen?

Algemeen

Soms komt het voor dat een huurwoning van een van de deelnemende corporaties niet via deze website van Woonkeus wordt aangeboden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er een woning gereserveerd is voor een bijzondere doelgroep, zoals een begeleid wonen project of een zorgproject. In deze situatie kan de corporatie een woning direct toewijzen aan iemand. Met de gemeenten worden vaak afspraken gemaakt over het aantal woningen dat per jaar wordt gereserveerd voor bijzondere doelgroepen.

Worden er ook jongerenwoningen of studentenwoningen verhuurd?

Algemeen

Voor meer informatie over het huren van kamers, klik hier.