Sloop en herhuisvesting

Soms slopen wij woningen die niet meer voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd. Opknappen van die woningen is vaak duurder dan het bouwen van nieuwe woningen. De bewoners van de gesloopte woningen krijgen voorrang op een woning in de nieuwbouw. Wij informeren huurders voor wie dit geldt ruim op tijd. Ook helpen we hen in zo'n geval met het vinden van nieuwe woonruimte.

Veel gevraagd over Sloop en herhuisvesting

Waarom slopen jullie bepaalde woningen?

Algemeen

Als woningen door ouderdom in slechte staat verkeren en renovatie niet meer mogelijk is, wordt er besloten om te slopen. Vaak komt hier nieuwbouw voor terug.

Hoe ver van te voren ontvang ik bericht over het slopen van mij woning?

Algemeen

Minimaal een jaar voor de sloop (maar meestal eerder) ontvang je bericht over het slopen van je woning.

Mijn woning wordt gesloopt. Bij wie kan ik terecht met vragen hierover?

Algemeen

Je kunt terecht bij de projectconsulent die bij dit sloopproject betrokken is. Deze contactgegevens ontvang je schriftelijk bij de vooraankondiging van de sloop. Of je mailt hiervoor naar De Goede Woning via dit Contactformulier of belt naar: 055 - 369 69 69.

Mijn woning wordt gesloopt. Helpen jullie mij met het vinden van een nieuwe woning?

Algemeen

Je mag zelf reageren op ons woningaanbod. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een andere woning, dan helpen wij je daar uiteraard mee!

Mijn woning wordt gesloopt. Hoe lang kan ik hier nog blijven wonen?

Algemeen

In het sociaal plan dat je van ons ontvangt bij de aankondiging van de sloopplannen vind je de informatie over hoe lang je er kunt blijven wonen.

Mijn woning wordt gesloopt. Heb ik recht op een vergoeding?

Algemeen

Je hebt recht op een eenmalige wettelijke vergoeding als tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten.

Mijn woning wordt gesloopt. Krijg ik voorrang bij het vinden van een nieuwe woning?

Algemeen

Vanaf het moment dat het sociaal plan ingaat, krijg je urgentie waarmee je voorrang krijgt op al onze woningzoekenden. Als meerdere urgente woningzoekenden interesse hebben in dezelfde woning, dan wordt de woning toegewezen aan degene met de langste urgentieduur.