Regelen bij verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken! Van de voorcontrole tot het stopzetten van jouw contracten. Wij hopen dat je prettig gewoond hebt in jouw woning. Het is belangrijk dat je je woning netjes achter laat. Zo kan een volgende bewoner ook weer fijn wonen in jouw woning. Hoe je dat moet doen lees je hier: Brochure 'Hoe laat je de woning achter?'.

Veel gevraagd over Regelen bij verhuizen

Ik ga verhuizen. Moet ik de meterstanden doorgeven aan mijn energiemaatschappij?

Algemeen

Heb je nog analoge meters, dan moet je de verhuisdatum en meterstanden doorgeven. Steeds meer gas- en elekrticiteitsmeters zijn "slimme meters".

Heb je slimme meters, dan geef je alleen de laaste huurdag aan je energieleverancier door. In dat geval lezen ze op die dag vanaf afstand de meterstanden voor je uit.

Ik ga verhuizen. Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan de Gemeente?

Algemeen

Ja, je moet je verhuizing doorgeven bij de Gemeente.

Ik ga verhuizen. Moet ik de stand van de watermeter doorgeven aan de watermaatschappij?

Algemeen

Ja, als in je woning een watermeter aanwezig is, dan moet je deze doorgeven aan de watermaatschappij. Bij een aantal woningen zijn geen watermeters per adres aanwezig, maar per groep woningen. In zo'n geval is dit niet nodig.

Ik ga verhuizen. Moet ik dit melden bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als je via de Gemeente je verhuizing hebt doorgegeven, dan wordt dit doorgegeven aan de Belastingdienst. Toeslagen zoals huurtoeslag worden niet automatisch overgezet, dit moet je zelf via de Belastingdienst regelen, Mijn toeslagen.