Regelen bij overlijden

We begrijpen dat als iemand overlijdt je vaak veel aan je hoofd hebt. Wij helpen je dan ook graag als je advies of hulp nodig hebt. Neem gerust contact met ons op.

Veel gevraagd over Regelen bij overlijden

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Gecondoleerd met je verlies.

Als je dit invult contract wijzigen wordt aangegeven welke gegevens wij nodig hebben om de huuropzegging te verwerken. Er wordt onder andere gevraagd om een kopie van de akte van overlijden.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Gecondoleerd met je verlies.

Je kunt in de woning blijven wonen als je op het huurcontract staat. Sta je niet op het huurcontract dan bekijken wij samen je situatie. Je kunt een verzoek indienen via contract wijzigen.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Je kunt de huur opzeggen via huur opzeggen.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Je hebt een opzegtermijn van minimaal één maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Je hoeft dus niet per sé per de eerste van de maand op te zeggen.

De huur langer van tevoren opzeggen is ook mogelijk. Dit doe je via huur opzeggen.

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

In dit formulier huur opzeggen staat welke gegevens wij nodig hebben om de huuropzegging te verwerken. Er wordt onder andere gevraagd naar de contactgegevens van de erfgenaam.