Huur opzeggen

Je kunt op elke dag van de maand je huur opzeggen! Het hoeft dus niet per sé per de eerste van de maand. Houd er wel rekening mee dat we één maand opzegtermijn hanteren. 

Hoe eerder hoe beter
Hoe eerder je de woning opzegt, hoe meer tijd je hebt om alles te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het overnemen van spullen door de nieuwe huurder. Of aan het netjes achterlaten van de woning. Hoe je dat moet doen lees je hier: Brochure 'Hoe laat je de woning achter?'.

Cadeaubon
Als je twee maanden van tevoren opzegt krijg je een cadeaubon van ter waarde van € 25,- van ons!

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Je kunt op elke dag van de maand je huur opzeggen! De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Het hoeft dus niet per sé per de eerste van de maand. Houd er wel rekening mee dat je minimaal één maand van tevoren opzegt.

Als je twee maanden van tevoren opzegt krijg je een cadeaubon ter waarde van € 25,- van ons! 

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe moet ik de woning achterlaten?

Algemeen

Na het opzeggen van de huur wordt een voorinspectie met je ingepland. Tijdens deze inspectie wordt aangegeven hoe de woning moet worden achtergelaten.

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Ga je verhuizen? Geef dit tijdig door. Je kunt jouw huurcontract op elke werkdag beëindigen. Wel moet je rekening houden met een opzegtermijn van één maand. De huur kun je opzeggen door dit formulier in te vullen huur opzeggen.

Als je twee maanden van tevoren opzegt krijg je een cadeaubon ter waarde van € 25,- van ons!

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Een eenmaal ingevulde huuropzegging kun je niet meer zelf intrekken. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor je doen. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 055 - 369 69 69.

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Een eenmaal aangegeven einddatum kunt je niet meer zelf aanpassen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor je doen. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 055 - 369 69 69.

Ik heb de huur opgezegd, wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Zodra de voorinspectie is geweest, hebben wij een beeld van je woning en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Hierna wordt de woning zo spoedig mogelijk online gezet. De verhuurmakelaar vertelt je hier meer over tijdens de voorinspectie.

Wil je alvast weten hoe je je woning moet achterlaten? Lees onze Brochure 'Hoe laat je de woning achter?'.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De nieuwe kandidaat voor de woning krijgt je contactgegevens. Deze kandidaat neemt contact met je op voor het bezichtigen van de woning en het bespreken van de overname.

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier?

Algemeen

Ja, je moet zelf de meterstanden doorgeven aan je energieleverancier. Dit doe je op de dag waarop de huur van de woning eindigt. Je geeft de meterstanden van gas, elektra en water door.

Als ik de huur minimaal 2 maanden van te voren opzeg, krijg ik dan een kadobon?

Algemeen

Ja, je krijgt een kadobon ter waarde  van € 25,-.