Tuinonderhoud

Wil je een boom kappen, je tuin bestraten of een erfafscheiding aanleggen? Wij vertellen je precies waar je rekening mee moet houden.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Wij verwachten dat je je tuin inricht als tuin, onkruidvrij houdt en niet gebruikt voor opslag van goederen of afval.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Wij spreken je aan op het slechte onderhoud van je tuin. We vragen je om de tuin op te knappen, geven aan wat er moet veranderen zodat de tuin er weer verzorgd uitziet. Mocht het tuinonderhoud niet verbeteren dan kunnen wij een juridische procedure starten.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

De eerste stap is om dit met je buren te bespreken. Kijk of je samen tot een oplossing kunt komen. Tips over hoe je dit kunt doen, vind je op www.problemenmetjeburen.nl. Blijft dit een probleem dan kun je dit melden. Wil je een melding maken? Vul dit formulier in:  overlast melden.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja, dat mag onder voorwaarden, voor meer informatie klik hier: zelf klussen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je verhuist, het mogelijk is dat de volledige bestrating niet wordt overgenomen. Dan moet je de aangebrachte bestrating verwijderen.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wat vervelend. Is het een idee om iemand te zoeken die je hiermee kan helpen? Kijk op deze website www.samen055.nl of er vrijwilligers zijn die jou kunnen helpen.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

Voor veel bomen heb je een kapvergunning nodig van de gemeente. Kijk hiervoor op www.apeldoorn.nl of dit ook voor jouw boom geldt.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Kunnen jullie dit voor mij doen?

Algemeen

Voor veel bomen heb je een kapvergunning nodig van de gemeente. Kijk hiervoor op www.apeldoorn.nl of dit ook voor jouw boom geldt. Als je de boom mag kappen, moet je dit zelf regelen.

Ik betaal jullie voor het groenonderhoud rond mijn woning/woongebouw. Ik ben hier niet tevreden over. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Dit kun je melden bij de

buurtbeheerder