Bewonerscommissie

Een bewonerscommissie is een groep huurders van een woongebouw waarmee wij overleggen. Zij vertegenwoordigen en komen op voor de algemene belangen van alle huurders in een woongebouw.

De bewonerscommissie denkt actief mee over onderwerpen die gaan over je woongebouw of de direct omgeving. Denk aan onderhoud, leefbaarheid, schoonmaak en tuinonderhoud. Daarnaast kan een bewonerscommissie activiteiten organiseren, bijvoorbeeld rondom de burendag of een buurtfeest.

Elk complex kan zijn eigen bewonerscommissie hebben, contactgegevens staan meestal vermeld op een mededelingenbord in de portiek of neem contact op met huurdersbelangenvereniging De Sleutel voor meer informatie. 

Veel gevraagd over Bewonerscommissie

Wat is een bewonerscommissie?

Algemeen

Een bewonerscommissie is een groep huurders van een woongebouw waarmee wij overleggen. Zij vertegenwoordigen en komen op voor de algemene belangen van alle huurders in een woongebouw. Een overzicht van alle bewonerscommissies vind je op www.hbvdesleutel.nl

Wat doet een bewonerscommissie?

Algemeen

De bewonerscommissie denkt actief mee over onderwerpen die gaan over je woongebouw of de directe omgeving. Denk aan onderhoud, leefbaarheid, schoonmaak en tuinonderhoud. Daarnaast kan een bewonerscommissie activiteiten organiseren, bijvoorbeeld rondom de burendag of een buurtfeest. Wil je meer informatie over bewonerscommissies, kijk dan op www.hbvdesleutel.nl.

Hoe kom ik in contact met de bewonerscommissie?

Algemeen

Een woongebouw kan zijn eigen bewonerscommissie hebben, contactgegevens staan meestal vermeld op een mededelingenbord in de portiek of neem contact op met de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel voor meer informatie.

Kan ik me aanmelden als lid van een bewonerscommissie?

Algemeen

Dit is mogelijk, neem hiervoor contact om met de bewonerscommissie van jouw woongebouw of met Huurdersbelangenvereniging De Sleutel via www.hbvdesleutel.nl

Kan ik zelf een bewonerscommissie starten?

Algemeen

Dit is mogelijk als er nog geen bewonerscommissie bestaat voor jouw woongebouw. Neem hiervoor contact op met Huurdersbelangenvereniging De Sleutel via www.hbvdesleutel.nl.

Waar moet een bewonerscommissie aan voldoen?

Algemeen

Neem voor meer informatie contact op met Huurdersbelangenvereniging De Sleutel via www.hbvdesleutel.nl.

Hoe vaak overlegt een bewonerscommissie met bewoners?

Algemeen

Dit verschilt per bewonerscommissie. Er moet minimaal 1 keer per jaar overleg zijn.

Hoe vaak overlegt een bewonerscommissie met jullie?

Algemeen

De overleggen tussen een bewonerscommissie en De Goede Woning vinden regelmatig plaats. In ieder geval 1 keer per jaar.

Voor welke zaken kan ik als huurder bij de bewonerscommissie terecht?

Algemeen

Je kunt voor vragen over onderhoud, renovatie, servicekosten en leefbaarheid terecht bij de bewonerscommissie.