Huurcontract

In je huurcontract of huurovereenkomst leggen we al onze afspraken vast. Bijvoorbeeld over hoeveel huur je betaalt en wat je wel en niet mag doen in je woning. Als je een huurcontract tekent, dan tekent je ook onze 'algemene voorwaarden woonruimte'. Hierin staan allerlei afspraken over wat je wel en niet mag in je woning.

Veel gevraagd over Huurcontract

Waar vind ik de algemene voorwaarden van mijn huurcontract?

Algemeen

Bij het tekenen van het huurcontract ontvangt je van ons de algemene huurvoorwaarden

Kan ik een extra kopie van mijn huurcontract ontvangen?

Algemeen

Deze kun je aanvragen via Mijn Woning of via telefoonnummmer 055 - 369 69 69.

Wat zijn de kosten voor het aangaan van een huurcontract?

Algemeen

Aan het aangaan van een huurcontract zijn geen kosten verbonden. Je betaalt alleen de eerste verhuurfactuur (of verhuurnota) wanneer het huurcontract ingaat.

Ik wil de naam op mijn huurcontract aanpassen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

De naam op het huurcontract kan alleen gewijzigd worden na aanpassing bij je gegevens bij Burgerzaken van de Gemeente Apeldoorn. Bijvoorbeeld na huwelijk of geregistreerd partnerschap. Je kunt een verzoek doen om het contract aan te passen door dit formulier in te vullen: contract wijzigen.

Mag ik huisdieren houden in mijn huurwoning?

Algemeen

Ja, je mag huisdieren hebben tenzij anders aangegevens is bij het huurcontract. Zorg er wel voor dat de huisdieren je buren geen overlast bezorgen.

Wanneer eindigt de tijdelijke huurovereenkomst van een opstapwoning?

Algemeen

De huurovereenkomst van een opstapwoning duurt maximaal 2 jaar. Elk half jaar wordt er geëvalueerd met begeleider, consulent en huurder. Als na een aantal evaluaties blijkt dat huurder over voldoende woonvaardigheden beschikt, dan eindigt de tijdelijke huurovereenkomst en wordt deze omgezet naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.