Ongedierte

Muizen, mieren, zilvervisjes, wespen, ratten en andere soorten ongedierte: allemaal beestjes die je liever niet in of om je huis hebt! Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte. Bij bouwmarkten en tuincentra zijn producten te koop om je hierbij te helpen. Je kunt ook professionele hulp inschakelen. De kosten hiervan zijn voor jouw rekening. Soms helpt de gemeente. Kijk op de website van de www.apeldoorn.nl voor meer informatie.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van ongedierte in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Voor slakken, mieren, zilvervisjes, muizen, wespen en andere soorten ongedierte (in de eigen woning) moet je zelf zorgen voor ongediertebestrijding.

Ik heb last van muizen in mijn woning. Ben ik zelf verantwoordelijk voor het oplossen hiervan?

Algemeen

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning, schuur of kelder. Muizen kunnen schade veroorzaken aan je woning, ziektes veroorzaken en knagen aan je voedselvoorraad. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je woning weer muisvrij wordt!

Als je last hebt van muizen, moet je dat zelf oplossen. Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat je je woning schoonhoudt en geen eten laat rondslingeren. Sluit verpakkingen van voeding goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Om muizen te bestrijden, kun je muizenvallen of gif aanschaffen. Blijf je last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Ik heb een wespennest in of aan mijn woning. Waar meld ik dat?

Algemeen

Als het wespennest op een onbereikbare plek zit, bijvoorbeeld in de spouwmuur of onder het dak neem je contact met De Goede Woning op. Als het wespennest op een bereikbare plek zit moet je deze zelf bestrijden / weghalen.

Ik heb last van mieren in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Mieren moet je zelf bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld lokdoosjes kopen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op kranten en tijdschriften. De bestrijding van zilvervisjes moet je zelf regelen. Je kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. De woning goed schoonhouden en ventileren helpt ook bij het voorkomen van zilvervisjes.