Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Buurtactiviteit

Hier leest u welke activiteiten door buurtbewoners georganiseerd zijn.

Vogels in de entrees van Zuiderpoort

In gesprek met bewoners
De Goede Woning is geregeld in gesprek met een actieve groep bewoners in Zuiderpoort. De bewonersgroep in Zuiderpoort is met het idee gekomen om de entrees in het appartementencomplex op te fleuren met als doel de bewoners verantwoordelijk te maken voor het schoon en heel houden van de entrees. De groep is actief aan de slag gegaan door de meningen van de huurders te vragen. Hier is uitgekomen dat de entrees wel opgevrolijkt mogen worden met muurschilderingen.

Kunstenaar
Samen met de bewonersgroep zijn wij op zoek gegaan naar een kunstenaar en zijn wij uitgekomen bij beeldend kunstenaar Stephan Peters. Een bekend gezicht voor ons. Onder andere heeft hij ook schilderingen gedaan in de entrees van de Aristotelestraat en op de gevels van kopwoningen in de Vogelbuurt.

Thema
Er is gekozen voor het thema Nederlandse vogels, mede omdat de woongebouwen ook een vogel naam hebben. De bewoners kunnen hun persoonlijke vogel voorkeur doorgeven.

Planning
Stephan is inmiddels gestart met de muurschilderingen. De Goudsnip vliegt al kleurig rond in de entree aan de Ravenweg. Elke gebouw krijgt zijn eigen vogelnaam terug geschilderd in de entree. De verwachting is dat eind eerste kwartaal alle entrees zijn voorzien van de muurschilderingen.