Tekstgrootte:

Uitreiking verhalenproject Sprengendorp

11/09/2012

Op 15 september ontvangen bewoners van het Sprengendorp een boek, luister-CD en DVD met een registratie van het verhalenproject Sprengendorp presenteert HUIS. Het project omvatte een drietal verhaalvoorstellingen vanuit de voortuin van bewoners. Het project ‘Sprengendorp presenteert HUIS’ is een samenwerking van community art kunstenaar Françoise Braun en het centrum voor kunsteducatie Markant, uitgevoerd in opdracht van wooncorporatie De Goede Woning.

Het Sprengendorp zit vol verhalen: persoonlijke verhalen die een beeld geven van het Sprengendorp, soms een tijdsbeeld zijn van Apeldoorn en soms ook een stukje wereldgeschiedenis in zich hebben. Vanuit deze verhalen zijn de vertelvoorstellingen ontstaan. In mei werden de vertelvoorstellingen gespeeld voor het publiek. 

Boek, luister- CD en DVD.

De drie verschillende vertelvoorstellingen vormen samen het verhaal van Sprengendorp. Volgens bewoners en wooncorporatie De Goede Woning een geschiedenisverhaal van de buurt dat behouden moet blijven. Om die reden zijn de verhalen vastgelegd in een boek en op een luister-CD. Ook is er een registratie op DVD gemaakt met de voorstellingen en het ontstaan daarvan.