Tekstgrootte:

Trappenhuizen kleurrijk

27/02/2012

Enkele tientallen leerlingen van de basisscholen Spitsbergen en De Wegwijzer in Orden hebben voor kleur en sfeer gezorgd in de trappenhuizen van zeven flatgebouwen in hun buurt. De leerlingen maakten gistermiddag een ronde langs de schilderijen.

Het project is onderdeel van een grote opknapbeurt van de 184 appartementen van woningstichting De Goede Woning aan de Germanenlaan en de Eburonenlaan. Die zijn van binnen en buiten flink opgeknapt, op wat laatste werkzaamheden na. Met het ophangen van 21 schilderijen hebben ook de trappenhuizen een fleurig en persoonlijk accent gekregen.

Volgens buurtbeheerder Rick van Essen van De Goede Woning helpen de schilderijen bij het in stand houden van de leefbaarheid in de flats. Bewoners hebben samen ook voorstellen gemaakt voor de groenstroken tussen de flats. De keuze die De Goede Woning daaruit heeft gemaakt, wordt dinsdag gepresenteerd.

Buurtbewoner Bobbie Klein heeft de leerlingen geholpen bij het maken van de schilderijen. ,,Ik heb ze gevraagd iets te schilderen wat ze zouden willen zien als ze terug van vakantie zouden komen of als ze uit het raam zouden kijken. Dan krijg je echt iets wat puur uit de kinderen zelf komt''.

Ook Marjoleine Maessen van de Brede School Orden was betrokken bij het project. Volgens haar leerden de kinderen elkaar door het project beter kennen en stimuleerden ze elkaar tijdens het schilderen. Alle projecten zijn gericht op meer ontmoeting in de wijk.