Tekstgrootte:

Start nieuwbouw ‘De Baar’ na de zomervakantie

12/07/2016

Wooncorporatie De Goede Woning is bezig met de voorbereiding van de realisatie van 26 nieuwe sociale huurwoningen op de locatie De Baar (hoek Arnhemseweg/ Aluminiumweg) in Apeldoorn. Vandaag ondertekenden Krista Walter (directeur-bestuurder De Goede Woning) en Bert Nikkels (directeur bouwbedrijf Nikkels) de aanneemovereenkomst voor dit project.  Naar verwachting start de bouw in september. De verhuur is inmiddels gestart.

Nog voor de zomervakantie starten de nutsbedrijven met het verleggen van enkele kabels en leidingen aan de Arnhemseweg. Daarna begint de gemeente Apeldoorn met het bouwrijp maken van het terrein.

Geoptimaliseerd plan
Eerder al lag er een nieuwbouwplan voor het terrein, genoemd naar het voormalig garagebedrijf De Baar, klaar. Dit nieuwbouwplan bleek in 2013 niet haalbaar. Sindsdien heeft De Goede Woning het plan geoptimaliseerd en in april bij de gemeente Apeldoorn ingediend.

Extra sociale huurwoningen
Het project De Baar is een van de projecten die eerder dan gepland wordt uitgevoerd. Hierdoor zorgt De Goede Woning op korte termijn voor extra sociale huurwoningen op de  Apeldoornse woningmarkt om de doorstroming nog meer te bevorderen.

Afrondend project
De start bouw en verhuur van de 26 ruime eengezinswoningen staat gepland na de zomervakantie. Het nieuwbouwproject grenst aan de grote renovatie van de Metaalbuurt die vanaf 2005 plaatsvond.

Verhuur
De inschrijving voor verhuur van de woningen is inmiddels gesloten.

Bekijk project informatie De Baar