Tekstgrootte:

Sociaal Huurakkoord belangenvereniging Aedes en de Woonbond

15/04/2019

De belangenvereniging Aedes en de Woonbond hebben een Sociaal Huurakkoord afgesloten. Kernpunt daaruit is dat de gemiddelde huurverhoging per 1 juli 2019 niet hoger is dan de inflatie van 1,6%. De Goede Woning houdt zich aan deze afspraak.

Verder staat in het akkoord dat huurders in aanmerking kunnen komen voor een tijdelijke huurbevriezing (geen huurverhoging) van 1 jaar, als zij nu méér huur betalen dan voor hen maximaal te betalen is. De Woonbond heeft huurders opgeroepen hiervoor een aanvraag in te dienen bij de verhuurder. Alleen de wetswijziging die nodig is om deze afspraak uit te kunnen en mogen voeren is er nog niet. De oproep van de Woonbons komt dus te vroeg. Als de nieuwe wet er is, dan houdt De Goede Woning zich daar uiteraard aan. Maar per 1 juli 2019 is huurbevriezing niet mogelijk.

Huur verlagen

In het akkoord is ook opgenomen dat huurders in een sociale huurwoning met een huurprijs boven € 720,42 in aanmerking kunnen komen voor huurverlaging, als het inkomen onder de huurtoeslaggrens ligt. Wanneer dat bij u aan de orde is, neem dan contact op met De Goede Woning. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (055) 369 6969 of per mail via info@degoedewoning.nl.

Algemene informatie over dit onderwerp staat ook op de website van de Rijksoverheid en de Huurcommissie. Hier kunt u ook meer lezen over huurverlaging vanwege mogelijke andere redenen.