Tekstgrootte:

Samen veilig doorwerken: De Goede Woning gaat reparaties contactloos uitvoeren

08/05/2020

Vanaf maandag 11 mei gaat De Goede Woning alle reparaties in uw woning weer uitvoeren die we binnen een dagdeel (4 uur) kunnen afronden. Door het coronavirus pakten we tot nu toe alleen spoedreparaties op. Inmiddels hebben we samen met onze onderhoudspartners een manier gevonden om reparatieverzoeken veilig te kunnen uitvoeren. Zo kunnen we u zo goed mogelijk van dienst zijn en houden wij zoveel mogelijk vakmensen aan het werk. 

Samen veilig doorwerken
Vanwege de coronacrisis heeft een aantal partijen in de bouw- en technieksector samen met de overheid het protocol 'Samen veilig doorwerken' vastgesteld. Ook de brancheorganisatie van woningcorporaties ondertekende dit protocol. Binnen deze richtlijnen, hebben we een manier gevonden om uw reparatieverzoek ‘contactloos’ uit te voeren. Dit betekent dat we zowel binnen als buiten huis op een veilige manier kunnen werken. Ook overige (onderhouds)werkzaamheden in de woning pakken we binnen de genoemde mogelijkheden weer op.  

Contactloos repareren, zo werkt het
De vakmensen die bij u over de vloer komen, nemen veiligheidsmaatregelen en houden anderhalve meter afstand. Voor uw veiligheid en die van de vakmensen, hebben we daarbij uw medewerking nodig. Zo vragen we u om hetgeen dat gerepareerd moet worden goed bereikbaar te maken voor de vakman. Ook vragen we u en uw huisgenoten om tijdens de werkzaamheden naar een andere ruimte te gaan. In dit document kunt u zien op welke manier we er samen met u voor kunnen zorgen dat reparaties contactloos worden uitgevoerd.

Gezondheid voorop
Vanzelfsprekend staat de gezondheid van u en de vakmensen voorop. Een reparatie in uw woning voeren we alleen uit als u daar toestemming voor geeft. Als u of een huisgenoot - vanwege gezondheid of leeftijd - tot een risicogroep behoort, stellen we de reparatie uit, tenzij deze spoed heeft. Ook als u of een huisgenoot gezondheidsklachten heeft die wijzen op corona, komen we op een later moment terug.

Wij helpen u en onze partners
We zijn blij dat we een manier hebben gevonden waarbij we uw reparaties kunnen oplossen volgens de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Een mooie bijkomstigheid is dat we met het uitvoeren van uw reparatie, zoveel mogelijk vakmensen aan het werk houden.