Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:
Start datum: 
2022
Eind datum: 
2027
Soort bouw: 
Nieuwbouw
Woningsoort: 
Hoogbouw
Woningtype: 
Appartement met lift
Aantal woningen: 
153
Meer woonkansen door sloop en nieuwbouw H-flats Staatsliedenkwartier.

Sinds de zomer van 2021 is duidelijk wat er gaat gebeuren met de zes H-flats in het Staatsliedenkwartier in Zuid. Deze woongebouwen aan de Goeman Borgesiusstraat en De Savornin Lohmanstraat worden gesloopt en maken plaats voor nieuwe appartementen. Er worden 27 extra appartementen gebouwd. Al deze nieuwe appartementen zijn gasloos, energiezuinig en dus klaar voor de toekomst.

Drie fases
Dit project wordt in drie fases uitgevoerd en duurt in totaal 5,5 tot 6 jaar. We starten in het 4e kwartaal van 2022 met de sloop van het eerste woongebouw aan de Goeman Borgesiusstraat. Als deze gesloopt en nieuw gebouwd is volgen de twee andere woongebouwen in deze straat. Zijn de nieuwbouwappartementen van deze 2e fase opgeleverd dan starten we met het slopen en nieuw bouwen van de laatste fase. Dat zijn de drie gebouwen aan De Savornin Lohmanstraat.

Nieuwbouw met extra appartementen
De architect heeft een prachtig nieuw ontwerp maakt dat toch herinnert aan de oude gebouwen. Enkele kenmerken van de bestaande situatie vind je terug in het nieuwe ontwerp. Onder andere de H vorm van het gebouw komt terug in de nieuwe bouwwerken.
Om meer appartementen te realiseren wordt er een extra woonlaag gemaakt op de woongebouwen aan de Goeman Borgesiusstraat. Als de nieuwbouw aan de Goeman Borgesiusstraat klaar is dan biedt het ruimte aan 27 extra huishoudens.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling voor één van deze appartementen? U moet nog even geduld hebben. De eerste appartementen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd. De appartementen worden aangeboden via www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende.