Tekstgrootte:

Recent nieuws

14/11/2019

Draait u uw hand niet om voor kleine klusjes, maar heeft u er geen tijd voor? Of ziet u het absoluut niet zitten om zelf te gaan sleutelen? Word dan nu lid van het Servicefonds!

 

07/11/2019

U wilt een sociale huurwoning vinden, maar weet niet waar u moet beginnen? Klik snel op ‘Sociale huurwoningen Woonkeus Stedendriehoek’ op onze homepage! Hier kunt u zich inschrijven.

 

29/10/2019

Het is bijna 31 oktober en steeds meer Nederlandse gezinnen vieren Halloween. Nog geen idee hoe de versiering er dit jaar uit moet zien? Hier zijn een aantal tips om zelf de Halloweensfeer in en om huis te halen!

21/10/2019

U zelf veranderingen kunt aanbrengen in uw huurwoning en de meeste kunnen blijven zitten bij het verlaten van de woning? Bij ingrijpende veranderingen vraagt u vooraf schriftelijk toestemming aan.

 

Het is wettelijk geregeld dat huurders wijzigingen in de woning mogen aanbrengen....

01/10/2019

Het weer begint guurder te worden en het is heerlijk om met een dekentje op de bank te kruipen. De herfst is aangebroken en dat vraagt om een herfstsfeer in huis! Hieronder leest u een aantal leuke tips waarmee u de herfst in huis kunt halen!

 

Gezelligheid

24/09/2019

Afgelopen zaterdag scheen de zon en in de Sprenkelaar waren de buurtbewoners het stralende middelpunt. Daar vond namelijk de eerste editie van het Sprenkelaar Nazomer Feest plaats. Op het Cruijffcourt, tussen de flats aan de Aristotelesstraat, hebben 300 buurtbewoners genoten van een geweldige...

09/09/2019

De ruim 100 jaar oude woning aan de Zwanenweg 5 is weer helemaal als nieuw en klaar voor verhuur. Na de renovatie is de woning gemoderniseerd en klaar voor de toekomst. De Goede Woning stimuleert hiermee innovatie en duurzaamheid in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen en haar partners.

19/08/2019

Draait u uw hand niet om voor kleine klusjes, maar heeft u er geen tijd voor? Of ziet u het absoluut niet zitten om zelf te gaan sleutelen? Word dan nu lid van het Servicefonds!

12/08/2019

Bent u lekker op vakantie geweest of bent u misschien nog weg? Let dan op wanneer u thuis weer de kraan opendraait!

De legionellabacterie groeit in water met een temperatuur van tussen de 20 en 50 graden Celsius. Als het water in hele kleine druppeltjes (nevel) in de lucht komt, kan...

04/08/2019

Wilt u uw 2dehands spulletjes of zelfgemaakte hapjes verkopen of wilt u toch liever uw talent laten zien op het open podium? Alles is mogelijk! Geef u nu op voor het Sprenkelaar nazomerfeest op zaterdag 21 september van 13.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdagmiddag 21 september is het...

28/07/2019

De Goede Woning is op zoek naar huurders die zich willen aanmelden voor de fotoshoot van woensdag 18 september! Kinderen krijgen een mooie, professionele foto en een cadeaubon. Volwassenen krijgen een financiële bijdrage.

10/07/2019

Graag presenteren wij ons jaaroverzicht 2018. De Goede Woning is een betrokken wooncorporatie in de stad Apeldoorn.

In dit jaaroverzicht brengen wij kort en bondig in beeld wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan en welke keuzes wij hebben gemaakt gericht op goed en betaalbaar wonen in...

04/07/2019

De combinatie van hondenbezitters en diverse nationaliteiten veroorzaakt spanningen in de wijk Zevenhuizen. Een buurtteam moest voor meer begrip zorgen.

Nephonden moesten het geheel voor iedereen laagdrempelig maken. Dat was nodig, want in een multiculturele wijk als Zevenhuizen kijken...

03/07/2019

Het werk is nodig in de voorbereiding op de bouw van twintig huurwoningen. De Metaalbuurt is daarna weer compleet.

Nadat in 2008 de oorspronkelijke huizen werden gesloopt heeft het terrein braak gelegen. Op dit deel waren ooit koopwoningen voorzien, twee-onder-een-kap herenhuizen. Dat...

25/06/2019

Het wordt buiten warmer en dan is het ideaal weer om binnen te schilderen. De ramen kunnen open om alles lekker te luchten en de verflucht naar buiten te laten. Hier volgen enkele tips voor een mooi resultaat.

 

1. De voorbereiding

17/06/2019

Vorig jaar hadden we een heel warme zomer. Daarom geven we u nu alvast een aantal tips om uw woning koel te houden tijdens warme dagen. Want we houden van het zomerse weer, alleen ietsje minder als de hitte binnen blijft hangen.

Met de volgende zeven tips kunt u de warmte in huis binnen...

03/06/2019

De meeste huurders zien hun huur per 1 juli stijgen met het inflatiepercentage van 1,6 procent, blijkt maandag uit een enquête van de koepelorganisaties van woningcorporaties Aedes. Vorig jaar lag de huurverhoging nog iets boven de inflatie.

Bijna een op de vijf woningcorporaties verhoogt...

29/05/2019

Het kan zijn dat u vandaag een brief ontvangt van De Goede Woning. Dit gaat over de zogeheten Warmtewet. Er verandert niets voor u!

16/05/2019

Bij De Goede Woning ligt de verantwoordelijkheid voor het hele verhuurproces met ingang van dit jaar bij verhuurmakelaars. Voorheen werden deze werkzaamheden verdeeld tussen een technisch woonconsulent en een verhuurconsulent. Doordat er nu één medewerker verantwoordelijk is voor het hele proces...

08/05/2019

De bouw van twintig sociale huurwoningen aan de Koperweg, tegenover het Westenenkerpark, start na de zomer. Nikkels Bouwbedrijf bouwt deze woningen in opdracht van wooncorporatie De Goede Woning.

07/05/2019

Heeft u een tekort aan opslagruimte? Dan biedt De Goede Woning een betaalbare oplossing! De Goede Woning heeft geregeld garages en bergingen te huur.

 

Bergingen

Op dit moment heeft De Goede Woning per direct een aantal bergingen te huur onder de complexen in de metaalbuurt...

29/04/2019

Sommige bewoners weten niet wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud van het achterpad. Als u een achterpad heeft, bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud ervan.

 

Meestal wordt deze verantwoording gezamenlijk opgepakt door de bewoners. Maar we komen soms ook...

18/04/2019

Elk jaar passen we op 1 juli de huren aan. De overheid bepaalt hierbij een maximale jaarlijkse huurverhoging op basis van de inflatie. In 2019 mogen de huren echter harder stijgen dan de inflatie van 1,6%.

15/04/2019

De belangenvereniging Aedes en de Woonbond hebben een Sociaal Huurakkoord afgesloten. Kernpunt daaruit is dat de gemiddelde huurverhoging per 1 juli 2019 niet hoger is dan de inflatie van 1,6%. De Goede Woning houdt zich aan deze afspraak.

03/04/2019

Vindt u goed wonen net zo belangrijk als wij? Bent u trots op uw wijk en heeft u het allerbeste voor met uw medehuurders? Dan bieden wij u een aantrekkelijke bestuursfunctie waarin u veel invloed kunt uitoefenen. Deze veelzijdige functie is op vrijwillige basis waar collegialiteit, een kleine...

28/03/2019

Vanaf april 2019 scherpen wij ons herinneringsbeleid aan.

Als u bij ons een woning huurt, betaalt u de huur altijd vooruit. Voor de eerste van de maand moet de huur op onze rekening zijn overgemaakt. Vanaf april 2019 scherpen wij ons herinneringsbeleid aan. Heeft u de maandelijkse huur...

21/03/2019

Heeft u te weinig ruimte in uw huis en zoekt u extra plek voor uw spullen? Of mist u een heerlijke tuin nu de lente er weer aankomt?

U kunt niet alleen een huis huren bij De Goede Woning, maar ook een garage, berging of tuin! De garages hebben geen elektra en hebben een gemiddelde...

05/03/2019

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van De Goede Woning moet u ingeschreven staan bij Woonkeus Stedendriehoek.

 

De Goede Woning heeft ongeveer 8000 woningen in beheer in verschillende prijsklassen. Ons bezit is zeer divers en bestaat uit: eengezinswoningen,...

18/12/2018

Op 6 december heeft onze directeur bestuurder Krista Walter samen met de vertegenwoordigers van de andere corporaties, de huurdersbelangenverenigingen en de gemeente Apeldoorn de Prestatieafspraken voor 2019 ondertekend. In deze afspraken is vastgelegd welke bijdrage we als corporaties komend...

14/12/2018

Bij De Goede Woning maken we het u als huurder graag zo gemakkelijk mogelijk. Met onze vernieuwde website bijvoorbeeld. Daar kunt u vanaf nu eenvoudig veel woonzaken zelf regelen, gewoon vanuit huis. 

15/05/2018

Deze zomer start in Apeldoorn een onderzoek naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten in de gemeente. Van de huismus, gierzwaluw, vleermuizen en steenmarter wordt in kaart gebracht waar ze voorkomen én wat er gedaan kan worden om deze soorten nog beter te beschermen.

06/03/2018

Wonen in een gerenoveerd appartement, op korte afstand van winkelcentrum Hart van Zuid? Het kan aan Eendenweg! De Goede Woning biedt meerdere appartementen aan bestaande uit 3 kamer-appartementen en een 4 kamer-appartement, verdeelt in twee prijsklassen. De advertentie van fase 2 is inmiddels...

11/12/2017

Afgelopen woensdag zette wethouder Sandmann, namens het college, samen met vertegenwoordigers van de woningcorporaties en huurdersorganisaties zijn handtekening onder afspraken die zij hebben gemaakt over wonen in de gemeente Apeldoorn. De partijen bouwen voort op afspraken die vorig jaar zijn...

13/11/2017

Wonen in een gerenoveerd appartement, op korte afstand van winkelcentrum Hart van Zuid? Het kan aan Eendenweg! De Goede Woning biedt meerdere appartementen aan bestaande uit 3 kamer-appartementen en een 4 kamer-appartement, verdeelt in twee prijsklassen. De advertenties voor fase 1 zijn...

13/10/2017

Op 12 oktober overhandigde wooncorporatie De Goede Woning de sleutels van de laatste woningen aan de nieuwe bewoners van de nieuwbouw in de Vogelbuurt. Hiermee is het project, bijna drie jaar na de start van de eerste sloopwerkzaamheden, afgerond. Op 13 oktober vond een feestelijke oplevering...

08/09/2017

Elke twee jaar voert De Goede Woning een groot klanttevredenheidsonderzoek uit. Dit jaar vindt het onderzoek voor de vierde keer plaats. In september ontvangt u als huurder een brief of email met een persoonlijke inlogcode om deel te nemen aan het onderzoek. Wij hopen op uw deelname!

19/07/2017

Ons Maatschappelijk Jaarverslag 2016 is online te lezen. Bondig, overzichtelijk en met veel infographics. U leest in dit online Maatschappelijk Jaarverslag wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan en welke keuzes wij maakten gericht op het goed en betaalbaar wonen in Apeldoorn.Ons uitgebreide...

21/04/2017

U ontvangt vóór 1 mei van ons schriftelijk de aanzegging van uw huuraanpassing. heeft u vragen? Hier kunt u lezen hoeveel huur u met ingang van 1 juli 2017 gaat betalen.

30/03/2017

Dinsdag 28 maart presenteerde wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) de renovatieplannen aan de bewoners van de Eendenweg. Het gaat hierbij om een grondige renovatie van de vier appartementengebouwen met in totaal 72 sociale huurwoningen. De eerste werkzaamheden staan gepland voor het eerste...

28/03/2017

Maandag 27 maart kregen deze bewoners de sleutel van hun nieuwe huurwoning! Dit is één van de 26 ruime eengezinswoningen in het nieuwbouwproject De Baar op de hoek Arnhemseweg en Aluminiumweg in Apeldoorn. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 

 

09/03/2017

Maandag 6 maart konden toekomstige bewoners van De Baar voor het eerst in de nieuwe huurwoning kijken. Ook medewerkers van De Goede Woning en leden van huurdersbelangenvereniging De Sleutel namen een kijkje. De Baar ( hoek Arnhemseweg en Aluminiumweg)  is een nieuwbouwproject van 26 ruime...

01/02/2017

De verhuur van de laatste nieuwbouwwoningen in de Vogelbuurt in Apeldoorn Zuid start op woensdag 1 februari 2017. In deze wijk bouwt De Goede Woning 126 sociale huurwoningen in 3 fases.

De 1e en 2e fase zijn inmiddels opgeleverd en bewoond. In februari 2017 start de bouw van de laatste 38...

27/01/2017

Wanneer? Zaterdag 18 februari 2017 van 10.00 tot 16.00 uur

Wie zijn wij? Wij zijn een woongemeenschap voor ouderen. Wij vinden het belangrijk om op gezellige wijze en met aandacht voor elkaar zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Het accent van het wonen binnen de gemeenschap ligt...

08/12/2016

De gemeente Apeldoorn, woningcorporaties en huurdersverenigingen hebben op 8 december 2016 afspraken ondertekend over wonen in de gemeente Apeldoorn.

Bij de totstandkoming van de nieuwe afspraken is de inbreng van de huurders van grote waarde geweest. Wethouder Nathan Stukker: “Het lukt...

12/07/2016

Wooncorporatie De Goede Woning is bezig met de voorbereiding van de realisatie van 26 nieuwe sociale huurwoningen op de locatie De Baar (hoek Arnhemseweg/ Aluminiumweg) in Apeldoorn. Vandaag ondertekenden Krista Walter (directeur-bestuurder De Goede Woning) en Bert Nikkels (directeur bouwbedrijf...

18/05/2016

Elke huurder die een woning huurt van wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) is vanaf mei 2016 automatisch gratis lid van huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Deze vereniging komt op voor de belangen van de huurders van De Goede Woning op het gebied van huren, wonen en woonomgeving.

19/04/2016

Het betaalbaar houden van woningen vinden wij belangrijk. Onze aandacht gaat hierbij vooral uit naar huurders met een inkomen tot € 34.678. Daarom verhogen wij voor deze grote groep huurders de huren alleen met het inflatiepercentage van 0,6%.

15/04/2016

Corporaties en provincies maken ruim 11.000 sociale huurwoningen duurzamer

Afgelopen twee jaar hebben vijfenveertig Gelderse woningcorporaties met behulp van de investeringsimpuls van provincie Gelderland 11.400 woningen verduurzaamd. Alle partijen zijn meer dan tevreden over de behaalde...

11/01/2016

In de wijk Vogelbuurt in Apeldoorn Zuid, bouwt De Goede Woning 126 sociale huurwoningen in 3 fases. De 1ste fase is inmiddels opgeleverd en bewoond. In 2016 worden er 40 eengezinswoningen in fase 2 gebouwd. Een aantal van deze woningen is gereserveerd voor terugkeerders. Het verhuurtraject voor...

08/01/2016

De Stadsbank van de gemeente Apeldoorn heeft afspraken gemaakt met de woningcorporaties om huurders met schulden eerder te signaleren.

Door eerder met de huurder tot afspraken te komen kunnen sociale problemen en bijvoorbeeld huisuitzetting worden voorkomen. Wethouder Johan Kruithof: “Ik...

08/12/2015

Na twee jaar voorbereiding en uitvoering zijn de nieuwbouwwoningen van de Vogelbuurt fase 1 opgeleverd. Gisteren vierden bewoners, wooncorporatie De Goede Woning en andere betrokkenen deze mijlpaal in buurtcentrum ’t Vogelnest.

Gezamenlijk zorgden de aanwezigen voor een feestelijke...

27/10/2015

Gisteren werd bekend dat Openbare basisschool Meester Lugtmeijer uit Apeldoorn Zuid, de prijsvraag ‘Wonen in 2115’ heeft gewonnen. De prijsvraag werd dit voorjaar uitgeschreven door de jubilerende wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn). De winnende school heeft hiermee een bedrag van € 1000...

02/10/2015

Vandaag overhandigde wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) de sleutels van de eerste zes woningen aan de nieuwe bewoners van de Spreeuwenweg. Dit betekent dat het terrein, negen maanden na de sloop van de oorspronkelijke woningen, vanaf vandaag weer bewoond wordt. 

08/09/2015

Op zaterdag 26 september is het voor de 10e keer Burendag. In het kader van het 100 jarige jubileum van wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn), besteden zij extra aandacht aan dit jaarlijks terugkerende evenement met een leuke fotowedstrijd voor hun huurders.

01/09/2015

Voor De Goede Woning is het oordeel van de huurders belangrijk. Daarom meet een onafhankelijk onderzoeksbureau (USP) de klanttevredenheid eens in de twee jaar. In het ondernemingsplan Goed Wonen 2015-2019 is de score op de klanttevredenheid één van de ondernemingsdoelen. De ondervraagden...

31/08/2015

Op zaterdag 12 september a.s. vindt voor het eerst in Nederland de Dag van het Huren plaats. Op die dag laten meer dan tachtig woningcorporaties in Nederland zien waar ze dagelijks mee bezig zijn om mensen goed te kunnen laten wonen. De Goede Woning, Ons Huis en de Woonmensen hebben de handen...

26/08/2015

Omdat wij ons jubileumjaar niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, hebben we een aantal activiteiten bedacht waarbij wij onze huurders graag willen betrekken. Voor september staat daarom een leuk maandevenement gepland met de naam ‘Fietsen door de tijd met De Goede Woning’.

12/06/2015

De investeringsimpuls van de provincie Gelderland aan vijfenveertig Gelderse woningcorporaties heeft een positief effect op de werkgelegenheid in de regio. Naast circa 600 banen in de bouw worden 150 leerling-werkplaatsen gerealiseerd. In een filmpje wordt dit onderwerp nader belicht.

29/05/2015

Bewoners plaatsen 1e steen Vandaag plaatsten terugkerende en nieuwe bewoners van de Vogelbuurt de 1e steen van de nieuwbouw in het appartementengebouw. Hiermee symboliseerden zij de start bouw van 126 woningen in dit herstructureringsproject in Apeldoorn-Zuid. Op de steen prijkt de tekst ‘...

26/05/2015

Op zaterdag 23 mei 2015 trakteerde de Apeldoornse wooncorporatie De Goede Woning de G-voetballers van ZVV ’56 op een clinic vol voetbalactiviteiten. In het kader van hun 100 jarige bestaan leek het de corporatie leuk iets voor deze sportieve groep te organiseren. Het werd een dynamische ochtend...

23/04/2015

U ontvangt vóór 1 mei van ons schriftelijk de aanzegging van uw huurverhoging. Heeft u vragen? Hier kunt u lezen hoeveel huur u met ingang van 1 juli 2015 gaat betalen.

01/04/2015

De Volkshuisvestersloop voor medewerkers van woningcorporaties vindt dit jaar op 29 mei plaats in Apeldoorn. Wilt u meedoen en/of meer informatie, lees dan het laatste nieuws.

31/03/2015

Voor de ambities die de gemeente heeft op het terrein van de sociale huursector is een goede samenwerking met de Apeldoornse woningcorporaties van groot belang.

Vorig jaar stelde de gemeenteraad van Apeldoorn de Woonagenda Apeldoorn 2014-2018 vast. Het doel is om van Apeldoorn een nog...

26/03/2015

Begin april rondt wooncorporatie De Goede Woning het groot onderhoud aan 38 appartementen aan de Adelaarslaan af. Naast het reguliere buiten- en binnenonderhoud was er veel aandacht voor energetische maatregelen. Extra was de aanleg van 214 zonnepanelen, gefinancierd uit de subsidiegelden van de...

23/03/2015

In het kader van de vrijwilligersactie NLdoet organiseerden medewerkers van De Goede Woning, samen met Atlant Zorggroep, een koffie/theetafel voor bewoners en buurtbewoners van Woonzorgcentrum Berghorst in de Apeldoornse wijk De Maten.

13/03/2015

De investeringsimpuls van de provincie Gelderland aan vijfenveertig Gelderse woningcorporaties heeft een positief effect op de werkgelegenheid in de regio. Naast circa 600 banen in de bouw worden 150 leerling-werkplaatsen gerealiseerd, zo blijkt. In een filmpje, wat u hieronder kunt bekijken,...

26/02/2015

In 2011 en 2013 namen ruim 1000 huurders en 150 kopers van een Koopgarant/Koopplus woning bij De Goede Woning deel aan een onderzoek naar hun tevredenheid. Vragen gingen over de woning, onze dienstverlening en de woonomgeving. Gemiddeld scoorden we een 7,5.

07/01/2015

Wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) bestaat in 2015 100 jaar. Gisterenmiddag was het officiële startmoment van dit bijzondere jubileum. Deze aftrap vond plaats tijdens de jaarlijkse VSW nieuwjaarsbijeenkomst in wijkcentrum dok Zuid. Na een toespraak en felicitaties van burgemeester John...

24/12/2014

De provincie Gelderland vindt het belangrijk om werk te maken van duurzaamheid. Zo wordt onder de noemer ‘Gelderse Investeringsimpuls’ veel geld besteed aan het verbeteren en duurzamer maken  van sociale huurwoningen. Ook De Goede Woning krijgt hiervoor subsidiegelden. Deze besteden wij aan het...

18/12/2014

De brancheorganisatie van woningcorporaties Aedes heeft in november de resultaten bekend gemaakt van haar eerste benchmarkonderzoek. Dit is een onderzoek waarin de prestaties van verschillende organisaties binnen een branche met elkaar worden vergeleken.

01/12/2014

Het is mogelijk dat als u eind december 2014 of begin januari 2015 www.woonkeus-stedendriehoek.nl bezoekt de website tijdelijk niet bereikbaar is.

Dit komt door de overgang van de oude naar de nieuwe website. U mist hierdoor geen vrijkomende woningen. De laatste woningen worden...

17/11/2014

Wooncorporatie De Goede Woning hangt 130 vogelhuisjes in de Vogelbuurt. Door de sloop- en nieuwbouw van 126 woningen in deze buurt raken vogels tijdelijk hun verblijf- en broedplaats kwijt. Om ze toch in de buurt te houden zorgt de corporatie voor alternatieve huisvesting van o.a. de beschermde...

30/10/2014

De komende jaren investeren 48 Gelderse woningcorporaties flink in een kwaliteitsverbetering van ca. 10.000 sociale huurwoningen. Door een bijdrage van Provincie Gelderland kunnen deze corporaties nóg meer investeren in het duurzaam maken van deze woningen.

Bewoners krijgen door het...

23/10/2014

De huurdersbelangenvereniging De Sleutel zet zich in voor de belangen van de huurders van De Goede Woning. Lees meer over De Sleutel op hun website.

Woonmagazine
16/09/2014

Ons nieuwe Woonmagazine is uit! Uiteraard kunt  u ook deze versie digitaal lezen. Lees Woonmagazine >>

21/07/2014

Op 7 en 10 juli was er een bijeenkomst voor de bewoners van de Vogelbuurt die terugkeren naar de nieuwbouw. Tijdens deze avonden zijn de mensen geïnformeerd over de stand van zaken van het project. Ook konden zij een plek kiezen waar zij in de nieuwbouw willen wonen. Mensen konden kiezen uit 18...

13/05/2014

Het nieuwe Woonmagazine is nu ook digitaal te lezen. Lees over babbeltrucs, het voorkomen van legionella, ons Klanttevredenheidsonderzoek en meer. Lees het Woonmagainze 1 2014.

03/04/2014

Het college van Gedeputeerde Staten heeft de 70 miljoen euro subsidie voor het extra duurzaam maken van 10.859 woningen verdeeld over 45 Gelderse woningcorporaties. Met de subsidies kunnen de woningen, die dit en volgend jaar gerenoveerd worden, extra energiezuinig worden gemaakt.

25/03/2014

Apeldoornse jongeren met een (licht) verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, kunnen dit voorjaar oefenen met zelfstandig wonen. Het gaat om jongeren zonder woonindicatie die nog thuis wonen. Zij kunnen deelnemen aan het project Woonproof 2.0 van wooncorporatie De Goede Woning...

11/02/2014

De Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, Ons Huis en de Woonmensen slaan ook dit jaar de handen ineen om passende woonruimte te zoeken voor senioren. Het project ‘kleiner wonen’ leverde de afgelopen jaren al de nodige verhuisbewegingen op en wordt nu verlengd tot 1 januari 2016 om nog...

19/12/2013

De woningcorporaties in Gelderland krijgen 70 miljoen euro van de provincie om tenminste 10 duizend sociale huurwoningen extra duurzaam te kunnen maken. Dat hebben Provinciale Staten woensdag besloten. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid en ook voor minstens 150 leerwerkplaatsen extra.

08/10/2013

Deze week ontvangen al onze huurders het nieuwe Woonmagazine. Dit keer is het thema 'Morgen'. In deze najaarseditie besteden we o.a. extra aandacht aan de huurverhoging 2013 en de Dag van de Duurzaamheid. U kunt ons magazine natuurlijk ook online lezen. Wij wensen u veel leesplezier!

10/09/2013

In 2011 namen ruim 1000 huurders en 150 kopers van een Koopgarant/Koopplus woning bij De Goede Woning deel aan een onderzoek naar hun tevredenheid. Vragen gingen over de woning, de buurt en onze dienstverlening. Gemiddeld scoorden we een 7,5. Het was de eerste keer dat we zo’n onderzoek...

09/09/2013

Afgelopen zaterdag ondertekende Krista Walter, directeur-bestuurder van De Goede Woning, het nieuwe sponsorcontract met de Apeldoornse voetbalclub ZVV’56 ten behoeve van de G-jeugd. Het is de derde keer dat de wooncorporatie het G-voetbal voor een periode van 3 jaar ondersteunt.

...

17/07/2013

De komende periode gaan we in Nederland steeds vaker gebruik maken van het internationale IBAN bankrekeningnummer. Vanaf 1 februari 2014 maakt iedereen zelfs alleen nog maar gebruik van IBAN voor het overschrijven van euro’s. Iedereen in Europa betaalt dan euro’s op dezelfde manier. Of u nu...

02/07/2013

Zaterdag 29 juni jl. maakten bewoners van het Vogelplein en omgeving (Apeldoorn) kennis met verschillende sporten en spellen. Samen met de buurtregisseur Zuid-West en de jongerenwerker van Wisselwerk organiseerde het buurtteam Vogelbuurt deze activiteiten. Het initiatief was bedoeld om de buurt...

21/06/2013

Met het project Schilderskwartier (Apeldoorn) is wooncorporatie De Goede Woning het landelijke voorbeeld bij de grote innovatiedeal ‘Stroomversnelling’. Enkele bouwers en woningcorporaties tekenden gisteren, in het bijzijn van de minister van Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, een overeenkomst om...

20/06/2013

Aan de Germanenlaan, Eburonenstraat en de Chamavenlaan is groot onderhoud uitgevoerd aan de binnen- en buitenkant. Ook is de buitenomgeving aangepakt. Wooncorporatie De Goede Woning riep bewoners op mee te denken over het ontwerp. Veel bewoners gaven gehoor aan deze oproep. Ook hadden de...

10/06/2013

Vrijdag 7 juni jl. maakte het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) bekend dat o.a. De Goede Woning in december 2012 een financieel risico liep op haar derivatenportefeuille. Dit zou betekenen dat De Goede Woning niet aan haar financiële verplichtingen zou kunnen voldoen. Hieronder leggen wij...

28/05/2013

Ons nieuwe WoonMagazine is weer verschenen. Hierin o.a. aandacht voor het project Woonproof en een interview met de Pallieter Woongroep. Wij wensen u veel leesplezier!

21/03/2013

Provinciale Staten van de provincie Gelderland hebben woensdag 20 maart een bijdrage van 1,5 miljoen euro ter beschikking gesteld voor het ondergronds brengen van hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid. Hiermee kan in elk geval het verkorte tracé van de hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid (...

15/03/2013

Vandaag was de eerste dag van NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook wooncorpratie De Goede Woning neemt jaarlijks deel aan dit initiatief door een maatschappelijke organisatie te steunen. Een aantal medewerkers van de wooncorporatie stak vandaag de handen uit de mouwen om...

15/02/2013

De gemeente Apeldoorn, politie en de vier Apeldoornse woningcorporaties ondertekenden in november 2010 het convenant Woonfraude. Deze organisaties pakken gezamenlijk de strijd tegen onrechtmatige bewoning aan. Van onrechtmatige bewoning is bijvoorbeeld sprake als iemand een woning onderverhuurt...

06/02/2013

De Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, Ons Huis en de Woonmensen hebben afgelopen jaar tientallen extra verhuisketens op gang gebracht via het project ‘kleiner wonen’. Senioren die in een grote eengezinswoning van een corporatie zaten, kregen door het project meer mogelijkheden om te...

20/12/2012

Ons nieuwe Woonmagazine is uit! Uiteraard is het magazine ook online te bekijken.

13/11/2012

Apeldoorn gaat weer op weg naar de Nacht van de Architectuur.

Op vrijdagavond 23 november wordt zowel de Architectuurprijs Apeldoorn 2012 als de Publieksprijs uitgereikt. Naar beide prijzen dingen 31 inzendingen mee, waaronder twee projecten van De Goede Woning: Restauratie...

24/09/2012

Op vrijdag 7 september konden bewoners kennismaken met Kerschoten EnergieNeutraal tijdens het Energiecafé in het nieuwe wijkcentrum De Groene Hoven. Er waren veel informatiekramen en om 5 en 7 uur waren er presentaties met nadere uitleg. Tientallen bewoners bezochten het nieuwe wijkcentrum en...

15/09/2012

Bewoners in Driehuizen Brinkhorst vieren opleveringVrijdag 14 september vierden bewoners, wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn), Nijhuis Bouw Apeldoorn en andere betrokkenen de oplevering van de nieuwbouw van 76 woningen aan de Herderweg, Ooiweg, Arbeidstraat, Groeneweg en Schotweg. Naast...

11/09/2012

Op 15 september ontvangen bewoners van het Sprengendorp een boek, luister-CD en DVD met een registratie van het verhalenproject Sprengendorp presenteert HUIS. Het project omvatte een drietal verhaalvoorstellingen vanuit de voortuin van bewoners. Het project ‘Sprengendorp presenteert HUIS’ is een...

05/09/2012

Op 7 en 8 september worden de bewoners van Kerschoten en Kerschoten West betrokken bij het project Kerschoten EnergieNeutraal (KEN). KEN wil in dit gebied samen met bewoners energie besparen én opwekken. Het is de bedoeling Kerschoten duurzamer te maken en tegelijkertijd de woonlasten voor...

05/07/2012

Wooncorporatie De Goede Woning koos samen met bewoners en stakeholders gisteren uit 10 bouwcoalities 3 samenwerkingspartners om een duurzame renovatieoplossing te onderzoeken en ontwikkelen voor 190 woningen in het Schilderskwartier (Apeldoorn).

De corporatie koos niet voor een...

19/06/2012

Op dinsdagavond 26 juni was het zo ver. Toen vond de filmvertoning plaats van de films die leerlingen van groep 7 en 8 van de Meester Lugtmeijerschool hadden gemaakt over hun eigen wijk. En niet alleen deze jonge camerajournalisten waren hierbij aanwezig, alle bewoners van de Vogelbuurt waren...

15/05/2012

Gister is aan het Ibisplein een geheel nieuwe klokkenstoel met klok geplaatst. In opdracht van De Goede Woning (Apeldoorn) hebben vaklieden van BAM Woningbouw (Deventer) de oorspronkelijke klokkentoren nagebouwd. Hiermee is een hoogtepunt bereikt in het groot onderhoud van de voormalige...

14/05/2012

Samen met bewoners en genodigden vierden wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) en kunstenaar Stephan Peters op 12 mei de opening van het kunstproject ‘Wereldfeest’ in de Acaciaflat aan de Aristotelesstraat . Het gging hierbij om de laatste oplevering van een zes jaar durend kunstproject in...