Tekstgrootte:

OBS Meester Lugtmeijer wint prijsvraag De Goede Woning

27/10/2015

Gisteren werd bekend dat Openbare basisschool Meester Lugtmeijer uit Apeldoorn Zuid, de prijsvraag ‘Wonen in 2115’ heeft gewonnen. De prijsvraag werd dit voorjaar uitgeschreven door de jubilerende wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn). De winnende school heeft hiermee een bedrag van € 1000 gewonnen, te besteden aan schoolspullen of speelactiviteiten. 

De inzending bestond uit een maquette van een buurt in 2115. Gebaseerd op een klein onderzoek over toekomstig wonen hebben leerlingen uit verschillende groepen een totaal-wonen concept bedacht en origineel vormgegeven. 

Onder de indruk
De jury was onder de indruk van de inzending, waarbij de gecreëerde gemeenschap grotendeels zelfvoorzienend is. De maquette lijkt op een boerengemeenschap van vroeger, maar wel met moderne materialen. De overige deelnemers hoefden overigens niet met lege handen naar huis. Zij ontvingen een tweede prijs in de vorm van een passend boek voor de schoolbibliotheek  

Op een leuke manier betrekken
Wooncorporatie De Goede Woning viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Zij vindt het belangrijk om dit feest niet alleen met de huidige huurders te vieren, maar ook met toekomstige huurders en maatschappelijke partners. De basisscholen in de buurten waar de corporatie bezit heeft, horen daar ook bij. In de vorm van deze prijsvraag over wonen in de toekomst heeft de wooncorporatie verschillende scholen op een leuke manier willen betrekken.