Tekstgrootte:

Nieuwe klok voor Ibisplein

15/05/2012

Gister is aan het Ibisplein een geheel nieuwe klokkenstoel met klok geplaatst. In opdracht van De Goede Woning (Apeldoorn) hebben vaklieden van BAM Woningbouw (Deventer) de oorspronkelijke klokkentoren nagebouwd. Hiermee is een hoogtepunt bereikt in het groot onderhoud van de voormalige aanleunwoningen aan Het Ibisplein en de Eendenweg.

Om precies 11 uur werd de nieuwe toren definitief geplaatst. Bewoners aanschouwden het hoogtepunt onder het genot van speciale torentaart. Vandaag wordt de toren tot slot verder met koper beslagen.

Tijdens de werkzaamheden aan de toren bleek de constructie in zeer slechte staat te zijn. De Goede Woning besloot daarom over te gaan tot het demonteren van de oude klokkenstoel. Bij de opleveringsfestiviteiten van het gehele project zal de klok voor het eerst weer veilig luiden.

Het groot onderhoud aan het Ibisplein en de Eendenweg is in September 2011 gestart. De wooncorporatie maakt de woningen momenteel geschikt voor jongerenhuisvesting. De afronding van het project staat vlak voor de bouwvak gepland.