Tekstgrootte:

Nieuw: inkomensgrenzen bij woningtoewijzing 2017

23/11/2015

Nieuw: inkomensgrenzen 2017 bij woningtoewijzing.

Op 1 januari 2016 veranderde de wet voor het toewijzen van sociale huurwoningen in Nederland. Dat zijn de woningen met een huurprijs tot en met €710,68 per maand. Corporaties zijn verplicht om de woningen ‘passend’ te verhuren. Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de grootte van het gezin van de bewoner(s). Oftewel, het inkomen en de gezinsgrootte bepalen voor welke woningen iemand in aanmerking komt.

De overheid wil met deze nieuwe regel voorkomen dat huishoudens met een laag inkomen in een huurwoning terecht komen die zij niet kunnen betalen. Met als gevolg dat zij een beroep doen op de overheid om bij te dragen in de woonlasten, in de vorm van huurtoeslag. De nieuwe inkomensgrenzen voor 2017 treft u op Woonkeus Stedendriehoek.

Voor huurders zonder verhuisplannen verandert er niets. De nieuwe regels gelden alleen bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst.

De woonruimte verdeling in Apeldoorn  loopt via Woonkeus Stedendriehoek. De werkwijze verandert niet. Voor meer informatie over het passend toewijzen, ga naar de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl