Tekstgrootte:

Metamorfose van 30 woningen

05/03/2012

Duurzame metamorfose 30 woningen De Goede Woning is gestart met de laatste onderhoudswerkzaamheden aan de woningen in De Hovenlaan, Gaasterland en Kennemerland. Deze werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen beloven qua uitstraling een ware metarmorfose voor de buurt en een sterk verbeterde energetische kwaliteit. 

De wit geschilderde woningen aan De Hovenlaan, Gaasterland en Kennemerland zijn beeldbepalend voor de buurt. Zowel bewoners als omwonenden gaven aan graag een andere uitstraling te willen. In het plan pakt De Goede Woning dan ook de buitenmuren aan. We brengen op de 30 woningen roodbruine steenstrips aan in de vorm van bakstenen met een extra isolatielaag. Hierdoor krijgen de woningen een hedendaagse uitstraling en een sterk verbeterde energetische kwaliteit. Vorig jaar is het binnenonderhoud uitgevoerd aan keuken, badkamer en toilet. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Eensgezinde keuze
Eerder zijn bewoners al geïnformeerd over de aanstaande onderhoudswerkzaamheden. Tijdens deze informatiebijeenkomst mochten zij ook een stem uitbrengen op de uiteindelijke kleur- en uitstraling van de woningen. 88% van de aanwezige bewoners maakten hierbij een eensgezinde keuze voor de moderne variant.

Verbeterplan
In 2009 is De Goede Woning begonnen met de uitvoering van een verbeterplan voor wonen- en woonomgeving in drie complexen in Woudhuis (Landenbuurt). Op sociaal en fysiek gebied zijn sindsdien verschillende stappen gezet. We hebben al aan bijna 70% van de woningen onderhoud verricht. De groencommissie, bestaande uit bewoners, ontplooide daarnaast diverse initiatieven.