Tekstgrootte:

Leuke tips voor Sinterklaas

22/11/2019

Sinterklaas is voor veel kinderen één van de  hoogtepunten van het jaar, maar voor ouders kan het een dure avond zijn. U wilt uw kinderen immers niet teleurstellen. Hier zijn een aantal tips om er toch een mooi feest van te maken.

Tip 1:

Wacht niet met het kopen van cadeautjes tot de speelgoedcatalogus op de mat valt, maar spreid uw uitgaven door het hele jaar al cadeautjes te verzamelen. Bijvoorbeeld als u tegen koopjes aanloopt of als u iets  krijgt dat u nog even achter de hand houdt. Goed verstoppen!

Tip 2:

U kunt cadeautjes in de zak doen die nodig zijn, zoals een sjaal, nieuwe viltstiften of een pyjama.

Tip 3:

Een liedje zingen, een wortel of een zelfgemaakte tekening of brief in de schoen stoppen: het schoen zetten is een beleving en draait om meer dan alleen cadeautjes krijgen. Sint of Piet kunnen ook een mooie brief terugschrijven, met iets kleins erbij.

Tip 4:

Maak van het Sintfeest een ervaring door samen naar de intocht in de buurt te gaan. Sinterklaas brengt vaak ook een bezoek aan het warenhuis in de buurt. Met een kleurplaat mee zit er vast wel een handje pepernoten in.

Tip 5:

Bij verschillende supermarkten mogen kinderen een kleurplaat knutselen of hun schoentje zetten. De supermarkt vult deze met een kleinigheidje.

Tip 6:

Jonge kinderen hebben na drie cadeautjes vaak al genoeg, meer kunnen ze (nog) niet overzien.

Tip 7:

Zijn uw kinderen al wat groter? Laat iedereen dan voor elkaar cadeautjes kopen en spreek een maximumbedrag af.

Tip 8:

Er zijn voldoende alternatieven tweedehands verkrijgbaar. Denk aan Marktplaats of lokale verkoopgroepen op Facebook. Net zo goed, wel zo voordelig en bovendien duurzaam.

Tip 9:

Kijk of er in uw woonplaats speelgoedruilbeurzen worden georganiseerd voor Sinterklaas. Het initiatief Recycle Sint geeft speelgoed een tweede leven op de speelgoedruilmarkt.

Tip 10:

Heeft uw kind alleen een dure spelcomputer en een fiets of skateboard op zijn of haar verlanglijstje staan? Bespreek dan samen dat de Sinterklaas zijn geld moet verdelen en dat het slim is ook een aantal minder kostbare wensen te vragen. Dat voorkomt teleurstellingen.

Tip 11:

Zelf pepernoten bakken, warme chocolademelk maken of een letter van banket maken zijn leuke activiteiten waar kinderen graag bij helpen en misschien nog wel gezelliger om samen te doen dan alleen maar cadeautjes uitpakken.

Tip 12:

Ook kunt u een speurtocht in huis organiseren om de zak met cadeautjes te vinden of een gezelschapsspel spelen met het gezin, zodat de aandacht niet enkel naar de cadeaus uitgaat, maar vooral in het teken staat van een gezellig avondje samen.

Tip 13:

Als u graag de Sint en Pieten aan huis wilt laten komen, kunt u zo’n bezoekje samen met vrienden of familie organiseren en de kosten delen. Of huur of leen zelf een outfit en schakel een buurman of oom met acteertalent in.