Tekstgrootte:

Leuke tips voor de herfst!

01/10/2019

Het weer begint guurder te worden en het is heerlijk om met een dekentje op de bank te kruipen. De herfst is aangebroken en dat vraagt om een herfstsfeer in huis! Hieronder leest u een aantal leuke tips waarmee u de herfst in huis kunt halen!

 

Gezelligheid

De herfstmaanden staan voor gezelligheid en kaarsjes dragen bij aan deze sfeer. De tip is om een variatie aan kaarsen in huis te hebben: van grote kaarsen, heerlijke geurkaarsen tot kleine kleurige kaarsen. Alles is mogelijk! Naast een lekkere geur of leuke sfeer geven kaarsen ook warmte af. Deze lekkere kaarsen kunt u overal kopen: bij de supermarkt, woonwinkels of tuincentra.

Halloween

Halloween is een typische Amerikaans feest, maar je merkt dat het ook in Nederland steeds meer wordt gevierd. Haal een grote pompoen in huis, hol deze uit en zet er een sfeervolle kaars in! Het is een leuke activiteit om te doen met uw (klein) kinderen en het is een ideale bezigheid voor een regenachtig weekend.

Blaadjes drogen

Een tuin of park vol bladeren? Ga ermee aan de slag! Zoek een aantal mooie bladeren en droog deze voorzichtig af met keukenpapier. Zijn ze helemaal droog? Wikkel ze dan in keukenpapier en leg deze bladeren tussen een aantal grote, zware boeken. Het keukenpapier heeft na een paar weken al het vocht uit de bladeren opgenomen. Daarna kunt u deze bladeren gebruiken om er een kunstwerk van te maken.

Herfstslinger

Met mooie beukennootjes, bladeren, kastanjes en andere herfstelementen kunt u een mooie herfstslinger maken. Met een naald en een draad rijgt u de mooiste slingers aan elkaar. Hang deze sfeermakers vervolgens aan uw voordeur of voor het raam. Gegarandeerd herfstgevoel!

Woonaccessoires

Verrijk uw huis met gezellige, kleurrijke woonaccessoires. Denk hierbij aan de kleuren rood, oranje, bruin en bordeaux. Zoek op (rommel)markten naar leuke en goedkope accessoires of wordt creatief en maak ze zelf! Kussens, kaarsen, kransen, vazen en beeldjes. U kunt het zo gek niet bedenken of er is een leuke, sfeervolle herfstaccessoire van te maken. Tip: het is ook leuk om het als een cadeautje te geven.