Tekstgrootte:

Korting op huurprijs

27/09/2011

De drie Apeldoornse woningcorporaties beginnen een experiment om 65-plussers uit een gezinswoning naar een kleinere woning te lokken. Een van de mogelijkheden is een flinke korting op de nieuwe huurprijs. Ook krijgen de ouderen een bijdrage in de verhuiskosten en hulp bij het verhuizen.

Het gaat om een tijdelijk experiment, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn, waarbij de corporaties ongeveer honderd woningen beschikbaar stellen voor senioren die nu nog in een goedkope grote eengezinswoning van de corporaties zitten.

Marloes Siero van woningcorporatie de Woonmensen: ,,We merken dat best veel senioren in grote eengezinswoningen graag willen verhuizen naar een kleinere woning. Ze hebben dan immers minder onderhoud aan huis en tuin en ook de energierekening valt meestal lager uit. Toch vinden ze de stap om te verhuizen vaak te groot, omdat ze opzien tegen het gedoe of de kosten. Met dit experiment helpen we mensen met onder andere direct bemiddeling, persoonlijke begeleiding, een verhuisservice, een klusservice en eventueel een flinke korting op de nieuwe huurprijs.''

Volgens Emma Gossink van collega-corporatie Ons Huis snijdt het mes aan twee kanten: ,,Senioren die kleiner gaan wonen, laten een gezinswoning achter die betrokken kan worden door een gezin. Als dit gezin op hun beurt een starterswoning achterlaat, helpen we ook starters op de woningmarkt. Met dit project kunnen mensen dus wooncarrière maken.''

Tanja Paffen van De Goede Woning verwacht dat de belangstelling groot zal zijn. ,,We raden mensen daarom aan om niet te lang te wachten met aanmelding. Ze kunnne dat vrijblijvend doen op de website van de drie corporaties. Wij nemen dan contact met hen op om te kijken of we kunnen helpen.'' Ouderen moeten wel ingeschreven zijn bij Woonkeus-Stedendriehoek.

Bron: de Stentor