Tekstgrootte:

Kinderen uit de Vogelbuurt nemen kijkje op de bouw

17/02/2012

Bouwonderneming Veeneman organiseerde samen met wooncorporatie De Goede Woning op woensdag 15 februari voor de kinderen uit de Vogelbuurt een snuffelmiddag op de bouw. Momenteel wordt hier groot onderhoud uitgevoerd. Ruim 20 kinderen kwamen samen met hun ouders een kijkje nemen.

Samen met projectleider Frederick Keizer van Veeneman en projectleider Marcel Ike (De Goede Woning) bekeken de kinderen de woning aan de Fazantweg 8. In deze woning waren de keuken, badkamer en toilet al gesloopt. Kinderen konden hier zien wat er gebeurd bij een totale uitvoering van de binnenwerkzaamheden. De kinderen reageerden zeer enthousiast en stelden allerlei vragen. Vervolgens ging de groep door naar de Snipweg 29. Deze woning is inmiddels verbeterd. Kinderen konden hier zien hoe mooi de woning wordt als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Ook kregen ze uitleg over de planning. Aan de hand van een groot vel waarop alle woningen staan legde Frederick de werkvolgorde (routing) uit en hoelang de werklieden in een woning aan het werk zijn.

Tijdens de rondleiding vertelde Frederick vol enthousiasme over hoe leuk en interessant het op de bouw is. Maar ook de gevaren op de bouw werd besproken. Voor de kinderen was dit belangrijk omdat zij wonen in een gebied waar volop gewerkt wordt. En onze ervaring is dat kinderen de bouwplaats zien als speelplaats. Deze snuffelmiddag gaf ons mooi de gelegenheid om hierover met de kinderen in gesprek te gaan.

Na de rondleiding gingen de kinderen in buurthuis ‘Het Vogelnest’ zelf aan de slag. Daar maakten zij met veel plezier een houten vogelhuisje. Alle kinderen hamerden er stevig op los. Er zijn wel 35 huisjes gemaakt die straks in de buurt worden opgehangen. Omdat tijdens het groot onderhoud ook de dakpannen worden vervangen zijn vogels hun verblijf- en broedplaats kwijt. Om de vogels toch in de buurt te houden hebben de kinderen een vogelhuisje gebouwd. Zo hebben de musjes tijdens het groot onderhoud ook een huis.
Tweehonderd woningen rond het Vogelplein in Apeldoorn ondergaan groot onderhoud. Het onderhoudsplan bestaat uit buiten- en binnenwerkzaamheden. Ook worden de woningen uitgerust met diverse isolerende voorzieningen. Hierdoor wordt het huidige energielabel F verlaagt naar een B/C label.