Tekstgrootte:

Kennismaking met KEN

24/09/2012

Op vrijdag 7 september konden bewoners kennismaken met Kerschoten EnergieNeutraal tijdens het Energiecafé in het nieuwe wijkcentrum De Groene Hoven. Er waren veel informatiekramen en om 5 en 7 uur waren er presentaties met nadere uitleg. Tientallen bewoners bezochten het nieuwe wijkcentrum en namen een kijkje op de markt. Op een kaart konden ze het gemiddelde energiegebruik per straat zien en sommige bewoners leenden een energiemeter om thuis de energievreters mee op te sporen. Er werden veel gesprekken gevoerd. Dat leverde veel informatie op voor de bewoners over het project. Tegelijkertijd was het heel nuttig voor de partners van KEN om inzicht te krijgen in hoe bewoners van de wijk aankijken tegen de doelstellingen en eventuele ingrepen in hun woning en buurt.

Op zaterdag 8 september stonden we nogmaals met kramen in de wijk en ditmaal in het winkelcentrum op het Mercatorplein. Er was veel animo voor de wandelingen in het kader van Open Monumentendag. En het mooie weer maakte deze wandelingen natuurlijk extra aangenaam!
De hele dag was het een komen en gaan van passanten bij de kramen. Ook nu konden we weer heel veel bewoners informeren over het project en hen vragen naar hun visie op de doelstellingen van KEN.

Bij elkaar waren het twee gezellige dagen. Het project heeft zich voor het eerst gepresenteerd in de wijk. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. We gaan starten met een nieuwsbrief en als u die ook wilt ontvangen kunt u zich aanmelden op www.kerschotenenergieneutraal.nl.