Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Huurtoeslag

Is uw inkomen niet zo hoog, maar wilt u wel betaalbaar huren? Als u aan een aantal voorwaarden voldoet komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Of dit zo is, hangt onder andere af van uw inkomen, uw eventuele vermogen en dat van uw medehuurders en uw huurprijs. Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Maak dan een proefberekening en u ziet meteen uw mogelijkheden. Huurtoeslag vraagt u zelf aan, dit gaat niet automatisch bij het huren van een woning. 

Let op: om een proefberekening te maken, heeft u uw burgerservicenummer en DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, vraag deze dan eerst aan. U regelt al deze zaken gemakkelijk met behulp van onderstaande linkjes.

Proefberekening toeslagen 

Huurtoeslag aanvragen via de Belastingdienst

Aanvraag DidiD
 

Wat moet ik doen als mijn gegevens wijzigen?
Uw huurtoeslag wordt gebaseerd op de gegevens van uw aanvraag. Als die gegevens veranderen dient u dit door te geven aan de Belastingdienst. Dit kan door middel van uw DigiD code op de site van de Belastingdienst.

Heeft u nog vragen?
U kunt voor vragen over huurtoeslag contact opnemen met de gratis informatielijn van de Belastingdienst/Toeslagen (tel: 0800-0543) en/of kijken op www.toeslagen.nl.

Voor hulp bij het aanvragen van de huurtoeslag verwijzen wij u naar Sociaal Raadslieden (Centenkwesties). Zij zijn er voor alle inwoners van Apeldoorn en omgeving. Ze weten veel van wetten en regels en dus ook van Toeslagen. De Goede Woning krijgt van de Belastingdienst niet alle informatie over bewoners die huurtoeslag ontvangen. Daardoor is het lastig voor ons om u goed te kunnen helpen. Een overzicht van locaties en spreekuurtijden staat op de site van Stimenz . U kunt hiervoor ook bellen met 088 - 784 64 64 (lokaal tarief).