Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Huurtoeslag

Is uw inkomen niet zo hoog, maar wilt u wel betaalbaar huren? Als u aan een aantal voorwaarden voldoet komt u in aanmerking voor huurtoeslag.

Hoe kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?
Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst/Toeslagen. Dit kan via de site van de Belastingdienst. U dient hiervoor wel in het bezit te zijn van een DigiD code. U krijgt binnen 8 weken een beschikking. Hierin staat het bedrag dat u maandelijks gaat ontvangen. Op de site van de Belastingdienst kunt u ook een proefberekening maken zodat u weet hoeveel huurtoeslag u zult ontvangen.

Wat moet ik doen als mijn gegevens wijzigen?
Uw huurtoeslag wordt gebaseerd op de gegevens van uw aanvraag. Als die gegevens veranderen dient u dit door te geven aan de Belastingdienst. Dit kan door middel van uw DigiD code  op de site van de belastingdienst.

Heeft u nog vragen?
U kunt voor vragen over huurtoeslag contact opnemen met de gratis informatielijn van de Belastingdienst/Toeslagen (tel: 0800-0543) en/of kijken op www.toeslagen.nl.

Voor hulp bij het aanvragen van de huurtoeslag verwijzen wij u naar Sociaal Raadslieden. Zij zijn er voor alle inwoners van Apeldoorn en omgeving. Ze weten veel van wetten en regels en dus ook van Toeslagen. De Goede Woning krijgt van de Belastingdienst niet alle informatie over bewoners die huurtoeslag ontvangen. Daardoor is het lastig voor ons om u goed te kunnen helpen. Een overzicht van locaties en spreekuurtijden staat op de site van Stimenz . U kunt hiervoor ook bellen met 088 - 784 64 64 (lokaal tarief).