Tekstgrootte:

Houd het hoofd koel!

17/06/2019

Vorig jaar hadden we een heel warme zomer. Daarom geven we u nu alvast een aantal tips om uw woning koel te houden tijdens warme dagen. Want we houden van het zomerse weer, alleen ietsje minder als de hitte binnen blijft hangen.

Met de volgende zeven tips kunt u de warmte in huis binnen de perken houden.

1. Weet wanneer u de ramen opent

Houd overdag de ramen dicht om uw huis koel te houden. Schijnt de zon recht de kamer in? Houd dan ook de gordijnen dicht. Luchten doet u als de zon niet schijnt (dus ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat).

2. Investeer in luchtig beddengoed

Dat hoeft helemaal geen grote investering te zijn. Over het algemeen geldt: katoen en linnen zijn luchtig, gemengd polyester houdt warmte vast.

3. Vermijd elektrische apparaten

Deze geven namelijk warmte af, waardoor uw huis nog warmer wordt. Hang was op aan een wasrek in plaats van de droger te gebruiken en gebruik wasmachine en strijkijzer pas nadat de zon is ondergegaan.

4. Eet koud of in de tuin

Ook koken tijdens warme dagen helpt niet. Kies voor een koude maaltijd, zoals een salade, of ga buiten barbecueën. Zo voorkomt u extra warmte in huis.

5. Ventilators verkoelen mensen, geen kamers

De ventilator blaast enkel de warme lucht door de kamer en verkoelt de ruimte nauwelijks. Richt daarom de ventilator altijd op uzelf.

6. Zet een fles ijswater voor de ventilator

En laat de koele lucht maar rondgaan.

7. Doe het rustig aan

Zorg voor luchtige kleding, lichte maaltijden en verkoelende drankjes met veel ijs