Tekstgrootte:

Grondige renovatie van de appartementen aan de Eendenweg

30/03/2017

Dinsdag 28 maart presenteerde wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) de renovatieplannen aan de bewoners van de Eendenweg. Het gaat hierbij om een grondige renovatie van de vier appartementengebouwen met in totaal 72 sociale huurwoningen. De eerste werkzaamheden staan gepland voor het eerste kwartaal van 2018. De verwachte oplevering vindt plaats na de zomer van 2019.

Eerder dit jaar informeerde De Goede Woning de huidige bewoners al over het voornemen de appartementen te gaan renoveren. Gisteren ontvingen zij verdere informatie. De bijeenkomst was vooral bedoeld voor bewoners die na de renovatie graag terug willen keren naar de Eendenweg. Voor het plan is (tijdelijke) uitverhuizing noodzakelijk. Terugkeer is voor alle huidige bewoners mogelijk.

Grondige renovatie
Het plan behelst een grondige renovatie waarbij rekening wordt gehouden met het oorspronkelijk beeld. Daarnaast worden er diverse energiebesparende maatregelen getroffen, waaronder dak- en vloerisolatie, nieuwe kozijnen met HR++ glas en nieuwe Cv-installaties. Hierdoor gaan de woningen van een gemiddeld energielabel E naar een energie-index vergelijkbaar met energielabel A. De wooncorporatie vervangt verder in alle appartementen de keuken, de badkamer en het toilet. Alle appartementen worden met een lift ontsloten.

Energiebesparende maatregelen
De wooncorporatie treft de energiebesparende maatregelen in eerste plaats om de totale woonlasten van huurders te verlagen. Daarnaast zorgen de maatregelen ook voor meer wooncomfort en CO2-reductie.   

Gefaseerd project
Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. Elke fase behelst de renovatie van twee appartementengebouwen. Hierdoor kunnen terugkerende bewoners sneller hun woning betrekken. Daarnaast betekent dit een minder groot beslag op de beschikbare sociale huurwoningen in Apeldoorn. Begin 2018 starten de werkzaamheden aan de Eendenweg. In het derde kwartaal van 2019 is de verwachte oplevering van de laatste fase.