Tekstgrootte:

GGnet en De Goede Woning

21/03/2013

In het kader van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, maakte wooncorporatie De Goede Woning vandaag een uitstapje met 21 cliënten van GGnet.

De dag startte met een huifkarrentocht door de bossen van Assel. Onderweg maakten de deelnemers een stop voor warme chocolademelk en glühwein. Terug op het huifkarrencentrum genoten de aanwezigen van snert en boerentomatensoep.

Verwenzorg
Het uitstapje maakte onderdeel uit van de verwenzorg van GGnet. Deze organisatie helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale en psychiatrische problemen in de regio Gelderland. Bij de verwenzorg staat het extra in de watten leggen van mensen die dat hard nodig hebben centraal. Persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid zijn de hoofdingrediënten. De Goede Woning wilde hier graag haar bijdrage aan leveren. Volgens Tanja Paffen (teamleider De Goede Woning) was het uitstapje een leuke en bijzondere ervaring. Wat haar betreft zou het dan ook wel elke maand NL DOET dag mogen zijn.

NL DOET
NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 18 en 19 maart 2011 de handen uit de mouwen te steken. Organisator is het Oranje Fonds. Ook vorig jaar nam de wooncorporatie deel aan deze actie. De medewerkers van De Goede Woning hebben toen, in samenwerking met Zorggroep Apeldoorn, de bewoners van Mandala een gezellige dag bezorgd.