Tekstgrootte:

Feestelijke oplevering Vogelbuurt fase 1

08/12/2015

Na twee jaar voorbereiding en uitvoering zijn de nieuwbouwwoningen van de Vogelbuurt fase 1 opgeleverd. Gisteren vierden bewoners, wooncorporatie De Goede Woning en andere betrokkenen deze mijlpaal in buurtcentrum ’t Vogelnest.

Gezamenlijk zorgden de aanwezigen voor een feestelijke stemming. Naast een dankwoord aan bewoners en andere betrokken partijen, onthulde directeur-bestuurder Krista Walter het fotoboek ‘Vernieuwing van ‘de Vogelbuurt’ in Apeldoorn Zuid; over sloop en stadsvernieuwing van een oude volkswijk. 

In het kader van het 100 jarig jubileum van de corporatie kregen bewoners symbolisch een vlag cadeau uit handen van huurdersbelangenvereniging De Sleutel. In de buurt komt een nieuwe vlaggenmast, voorzien van een passende sokkel met zitplaatsen (een soort ontmoetingsplek). Hiermee kan het traditionele vlag hijsen op koningsdag door de jeugd in de buurt weer plaats vinden. Het idee hiervoor was afkomstig van bewoners. Het cadeau werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Apeldoorn en de overige woningcorporaties. Deze bijdrage ontving de jubilerende De Goede Woning eerder als verjaardagspresentje, om te besteden in een van haar buurten. Ook werd er een film vertoond waarin de voortgang van de sloop en nieuwbouw van fase 1 te zien was.

Na het formele deel konden de aanwezigen genieten van een stamppottenbuffet en muziek.

Planning
In totaal bouwt de wooncorporatie 126 nieuwe huurwoningen in de Vogelbuurt. In 2016 starten zij met de sloop en nieuwbouw van fase 2. In 2017 wordt tenslotte de derde, en daarmee laatste, fase opgeleverd.