Tekstgrootte:

Feestelijke opening dok Zuid

18/01/2013

Afgelopen zaterdag vond de feestelijke opening van dok Zuid in Apeldoorn plaats. Samen met bewoners uit Apeldoorn Zuid en alle deelnemers vierden wooncorporatie De Goede Woning en de gemeente Apeldoorn de oplevering van dit grote project.

Om 14.00 uur gingen de deuren van dok Zuid open en werd gestart met diverse activiteiten voor jong en oud. Daarnaast hielden verschillende (gezondheid)organisaties hun eerste open huis in het GOED: het nieuwe gezondheidscentrum onder één dak (het nieuwste deel van dok Zuid). Ook konden belangstellenden een kijkje nemen in de modelwoning van De Goede Woning.

Officiële opening
In aanwezigheid van gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en wethouder Rob Metz werd dok Zuid officieel geopend door burgemeester Fred de Graaf en Krista Walter (directeurbestuurder van De Goede Woning). De middag werd afgesloten met een optreden van Popstars winnaar Dean Saunders.

Met meer dan 2000 bezoekers was de belangstelling voor de feestelijke opening groot.

Afronding dok Zuid
In 2009 vonden de feestelijke openingen van de Brede Vleugelschool en het MFC (Multifunctioneel Centrum) plaats. De tweede fase van dok Zuid bestond uit de bouw van het gezondheidscentrum (met onder andere huisartsen, fysiotherapie, logopedie en apotheek), 36 huurappartementen en 36 kamers voor cliënten van Zorggroep Apeldoorn e.o. Met deze laatste oplevering is dok Zuid helemaal af.

Zuid Vooruit!
Met de bouw van het MFC en het GOED worden veel voorzieningen voor bewoners in Apeldoorn Zuid verbeterd en bij elkaar gebracht. Woningcorporaties en overheid investeren en werken samen zodat Zuid ook in de toekomst een wijk blijft waar het fijn wonen, werken en leven is.