Tekstgrootte:

De Goede Woning verlengt sponsorcontract met G-Voetbal

09/09/2013

Afgelopen zaterdag ondertekende Krista Walter, directeur-bestuurder van De Goede Woning, het nieuwe sponsorcontract met de Apeldoornse voetbalclub ZVV’56 ten behoeve van de G-jeugd. Het is de derde keer dat de wooncorporatie het G-voetbal voor een periode van 3 jaar ondersteunt.

Voorafgaand aan de ondertekening speelde een aantal medewerkers van De Goede Woning samen met verschillende teams van de G-jeugd een voetbaltoernooi op het terrein van ZVV’56. Na de ondertekening genoten alle aanwezigen van een grote taart om dit feestelijke moment te vieren.

G-voetbal
G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het ‘reguliere’ voetbal. Het enige verschil is dat bepaalde aspecten worden aangepast wanneer dat nodig is. Belangrijk in de wedstrijden van de G teams is het sportieve karakter. De teams bestaan uit jongeren, van 8-18. Voorop staat het sportief bezig zijn waarbij iedereen aan bod moet kunnen komen. Winnen is natuurlijk leuk, maar niet het belangrijkste doel. Er is bij het G-jeugdvoetbal maar één doelstelling en dat is: plezier maken!