Tekstgrootte:

Corporaties zorgen voor doorstroming

06/02/2013

De Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, Ons Huis en de Woonmensen hebben afgelopen jaar tientallen extra verhuisketens op gang gebracht via het project ‘kleiner wonen’. Senioren die in een grote eengezinswoning van een corporatie zaten, kregen door het project meer mogelijkheden om te verhuizen. Hierdoor kwam de woningmarkt in Apeldoorn extra in beweging.

Het is een lichtpuntje in een woningmarkt die behoorlijk op slot zit. Maar als je zelf niets doet, gebeurt er ook niets, was de gedachte van de drie Apeldoornse woningcorporaties. Emma Gossink van Ons Huis: “We hebben gemerkt dat veel senioren in grote eengezinswoningen best graag willen verhuizen naar een kleinere woning. Ze hebben dan minder onderhoud en ook de energierekening valt dan vaak lager uit.” Tanja Paffen van De Goede Woning vult aan: “Het gedoe en de kosten houdt mensen vaak tegen, maar via ons project konden we mensen helpen met o.a. directe bemiddeling, persoonlijke begeleiding, een voordelige verhuisservice en zelfs een korting op de nieuwe huurprijs.”

Marloes Siero van de Woonmensen: “Het was een groot succes. We hebben tot nu toe voor 34 senioren een kleinere woning gevonden en de grote gezinswoning die ze achterlieten weer kunnen verhuren aan gezinnen. Die lieten in veel gevallen weer starterswoningen achter, dus we hebben met dit project tientallen verhuisketens op gang gebracht. Mensen die zonder dit project overigens niet zouden verhuizen, zoals ook de eerste deelnemer van het project: “Zonder dit initiatief zat verhuizen er voor ons niet meer in. De prijzen zijn tegenwoordig zo hoog. Maar de corporatie ondersteunde ons op alle fronten, ook financieel. En daardoor kon het nu wel. Een unieke kans die we met beide handen hebben aangegrepen”.

Het project gaat overigens nog even door. Belangstellenden kunnen zich nog tot september 2013 aanmelden. Meer informatie kunt u hier lezen.