Tekstgrootte:

Brief: opzegging leveringsovereenkomst warmte

29/05/2019

Het kan zijn dat u vandaag een brief ontvangt van De Goede Woning. Dit gaat over de zogeheten Warmtewet. Er verandert niets voor u!

 

Wij leveren aan u warmte en warm water via blokverwarming. U (als verbruiker) en wij (als leverancier) zijn dat overeengekomen. Dit was vroeger gebaseerd op de huurwetgeving, u betaalde via de servicekosten. Per 1 januari 2014 heet dit de Warmtewet.

De wetgever heeft echter deze aanpak teruggedraaid omdat de Warmtewet geen succes was. Dit betekent dat de Warmtewet per 1 juli 2019 niet meer van toepassing is op onze levering van warmte aan u. Voor u als huurder verandert er niets, de kosten worden immers al verrekend met de servicekosten.

Wat betekent dit voor u?

De leveringsovereenkomst, die wij met u overeenkwamen, vervalt per 1 juli 2019. Uiteraard blijft u gewoon van ons warmte en/of warm water afnemen. Ook de wijze van afrekenen blijft voor u hetzelfde. Dat betekent dat u door het jaar heen een voorschot betaalt en vervolgens het jaar daarop wordt verrekend op basis van verbruik (variabel deel) en de werkelijke kosten voor het vaste deel.

Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan contact met ons op. Wij beantwoorden die graag.