Tekstgrootte:

Bewoners kunnen kiezen

24/02/2011

Wooncorporatie De Goede Woning vindt dat haar klanten zelf moeten kunnen beslissen over hoe zij wonen.
Daarom biedt zij vanaf 2011 steeds meer woningen Te Woon aan. Onder dit concept valt huren, Koopgarant en Koopplus. De klant bepaalt zelf of hij de woning koopt of huurt. In 2014 wil de corporatie minimaal 25% van haar woningen Te Woon aanbieden. Inmiddels biedt De Goede Woning de eerste woningen Te Woon aan. De totale portefeuille van De Goede Woning bestaat uit 8.500 woningen.

De Goede Woning verkoopt al langer woningen met Koopgarant en Koopplus. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze koopvormen. In 2010 zijn 98 woningen op deze manier verkocht. Krista Walter, directeur van De Goede woning licht toe: wij willen de mate waarin mensen zelf de regie en zeggenschap hebben over hun eigen leven en woongenot vergroten. Met keuzevrijheid in ons woningaanbod en de producten en diensten die wij leveren proberen wij deze zelfregie zoveel mogelijk te stimuleren.

De Te Woon woningen worden net als huurwoningen via Woonkeus Stedendriehoek aangeboden. Meer informatie over Te Woon is te vinden op www.voeljethuis.nl.