Tekstgrootte:

Bewoners in Driehuizen Brinkhorst vieren oplevering

15/09/2012

Bewoners in Driehuizen Brinkhorst vieren oplevering
Vrijdag 14 september vierden bewoners, wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn), Nijhuis Bouw Apeldoorn en andere betrokkenen de oplevering van de nieuwbouw van 76 woningen aan de Herderweg, Ooiweg, Arbeidstraat, Groeneweg en Schotweg. Naast een formeel moment was er gelegenheid om samen te toasten op het mooie resultaat.

‘Ik ben erg trots op het resultaat wat hier is gerealiseerd en met name door de goede samenwerking met bewoners, aannemersbedrijf Nijhuis, gemeente en de architect Paul van Erken Calandt is dit project zeer goed geslaagd’ , vertelde Krista Walter, directeur van De Goede Woning, in haar welkomstspeech. Wethouder Olaf Prinsen stipte de bijzondere archeologische vondsten aan: ‘we waren erg verrast door de vondsten, het was niet bekend dat hier Germanen uit de Romeinse tijd leefden. Op de vindplaats schenken de gemeente en de wooncorporatie ook een gedenkplek in de vorm van een bank waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten’.

De start bouw was vorig jaar in september. Vlak voor de zomervakantie dit jaar werden de laatste woningen opgeleverd. Er zijn in totaal 88 woningen gesloopt en daarvoor zijn er 76 huur- en koopwoningen teruggebouwd. Alle woningen zijn verkocht en verhuurd. Binnen de sociale huurwoningen zijn er maar liefst 24 terugkeerders. Zij zijn nauw betrokken geweest bij het ontwikkelproces en veel van hun persoonlijke wensen zijn ook meegenomen in het ontwerp. Enkele voorbeelden hiervan zijn: keuze tussen wonen voor en achter, behoud van de bomen, geen visueel onderscheid tussen koop- en huurwoningen e.a.

Het zijn mooie karakteristieke woningen met een knipoog naar het verleden. Typisch Apeldoorns hebben de woningen een geknikte kap. De baksteen is grotendeels wit, net als de oude huizen.