Tekstgrootte:

Bent u klaar voor Halloween?

29/10/2019

Het is bijna 31 oktober en steeds meer Nederlandse gezinnen vieren Halloween. Nog geen idee hoe de versiering er dit jaar uit moet zien? Hier zijn een aantal tips om zelf de Halloweensfeer in en om huis te halen!

Pompoenen
Genoeg van die oranje pompoenen met altijd maar een uitgesneden mond en ogen? Geef uw pompoen een nieuw uiterlijk. Maak een disco of zwarte pompoen! Voor een disco variant hoeft u niet te kerven, maar gaat u aan het werk met aluminiumfolie. Knip deze in cirkels en plak ze vast met hobbylijm. Heeft u liever een zwarte pompoen? Geen probleem! Spuit de pompoen zwart en laat enkele uren drogen Geef ze nog een tweede laag verf en maak de griezeligste tekeningen met wit of oranje krijt wanneer de verf droog is.

Voor de tuin
Maak van kippengaas de spannendste kunstwerken. Duw en trek het kippengaas in de vorm van een silhouet. Spuit deze kunstwerken onder met verf dat oplicht in het donker en wacht tot de duisternis valt.

In huis
Geen idee wat te doen huis? Wees creatief! Gebruik bijvoorbeeld toiletrollen. Knip ogen, monden en enge figuren uit een blad van zwart viltpapier en lijm die op de eerste laag van een rol toiletpapier. Herhaal dit bij enkele rollen en creëer variatie in de griezelige gezichtjes. Maak tot slot een piramide met de rollen en maak een tentoonstelling. Ook met lege jerrycans kunt u veel kanten op. Teken er bijvoorbeeld met een zwarte marker verschillende beangstigende gelaatsuitdrukkingen op. Maak onderin de jerrycan een gat en zorg met kerstverlichting dat de monsters licht geven in het donker!