Tekstgrootte:

Alle huurders gratis lid van huurdersbelangenvereniging

18/05/2016

Elke huurder die een woning huurt van wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) is vanaf mei 2016 automatisch gratis lid van huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Deze vereniging komt op voor de belangen van de huurders van De Goede Woning op het gebied van huren, wonen en woonomgeving.

Volgens Jan van Dongen, voorzitter van de belangenvereniging, was het al langer een wens van De Sleutel om alle huurders automatisch lid te laten zijn. “We hadden al 2000 leden, maar op deze manier kunnen wij ons nog meer profileren als vertegenwoordigers van alle huurders van De Goede Woning. Daarnaast hopen we zo ook meer mensen enthousiast te krijgen om zich als vrijwilliger in te zetten voor de verenging.

Samen opgelost
Doordat alle huurder gratis lid zijn valt er wel een inkomensbron voor De Sleutel weg. De huurdersvereniging en De Goede Woning hebben dit samen opgelost door kosten te besparen op het blad Sleutelwoord. Deze wordt vanaf heden toegevoegd aan het bewonersblad van de corporatie. Daarnaast heeft De Goede Woning de jaarlijkse bijdrage aan de huurdersbelangenvereniging verhoogd. Mochten huurders overigens – om welke reden dan ook – geen lid willen zijn, dan kunnen zij dit eenvoudig aangeven door een berichtje te sturen aan De Sleutel.

Rol van huurdersbelangenverenigingen steeds belangrijker
De rol van huurdersbelangenverenigingen is, zeker na invoering van de nieuwe Woningwet, steeds belangrijker geworden. Zij zijn vanaf 2016 niet alleen gesprekspartner voor de corporaties, maar ook voor de gemeente.